Sobiv onu



Pealkiri: The Perfect Man
Režissöör: Mark Rosman
Žanr: komöödia, pere, romantika
Aasta: 2005
Riik: USA

Mängivad:
Hilary Duff - Holly Hamilton
Heather Locklear - Jean Hamilton
Chris Noth - Ben Cooper
Mike O'Malley - Lenny Horton
...

Sissejuhatus: Holly Hamilton on tüdinud, et nad peavad igakord kolima, kui ta emal läheb lörri suhe mingi meesterahvaga. Et aidata emal üle saada järjekordsest afäärist, sepitseb ta valmis kujutletava täiusliku mehe, kes hakkab tema emaga flirtima ja seeläbi tema enesehinnangut upitama. Kui suhe hakkab arenema, näppab Holly oma parima sõbranna onu pildi, keda ta esitleb siis selle austajana. Et aga film igav ei oleks, hakkab juhtuma igasuguseid viperusi.

Kommentaar: Vabandust spoileri pärast, aga suhteliselt filmi algul oli juba aru saada, kes see täiuslik mees on (filmis tekib neid kaks). Kui suur on tõenäosus, et kui ühel poisil on klassiruumis must-valgete üllitistega joonistublokk kaasas, ei tiirle romantika tema ümber?

Minu jaoks oli uudne lähenemine see, et tüdruk ei lugenud lihtsalt oma mõtteid ette, vaid blogis. Muidugi läpakaga, aga selle filmi puhul on see arusaadav. Kui sa kolid iga paari kuu tagant, ei ole lauaarvutit mõtet hankida.

Enne, kui ma läpaka sain, oli minu jaoks suur küsimus see, kas arvuti läheb kinni, kui sulged ekraani; ka Joonas ei teadnud seda. No nüüd ma sätin alati läpaka nii, et ekraani sulgedes ei läheks arvuti kinni või ooteseisundisse. Muide, kui sa pole sees administraatori õigustega, siis seda teha ei saa. Aga huvitav on see, et arvutikaane sulgemine filmis toimub nii siis, kui tegelane varjab ajutiselt oma ekraani, kui ka siis, kui on tõenäoline, et ta arvutit tükk aega ei kasuta. Konkreetsel juhul lõpetas neiu blogimise ja sulges ekraani ja minumeelest ei salvestanud ega avaldanud posti. Tean, et blogspotil on automaatne salvestus ja võib-olla oligi mõeldud, et ta blogib hiljem edasi, aga ikkagi paistis imelik. Jah, mõni märkab filmi juures, kui '89. aasta Fordil on '90. aasta Subaru summuti, mõni märkab veidi teisi asju.

Filmi vaadates on sul alati valik - käituda kui vihane teismeline või märgata meeldivaid detaile ka filmis, mille puhul sa tead, et saa sinult kiidulaulu. Vihane teismeline, nagu teada, hakkab kohe, kui film ei ole piisalt äge, valimatult lahmima. Teine aga ei lähe pidevalt filmi vaadates suitsule ja võileibu tegema, kuna film ei haara teda jäägitult.

Mulle meeldis see, kui naist nähes kommenteeris üks mees teisele: Vaata teda, särab nagu paabulind. Kui teine ütles, et see on isapaabu, kes end puhevile ajab, ütles esimene, et siis ta on nagu lõvipreili, kes annab lõvile teada, et ta on valmis, ja jälle ütles teine, et puhvi ajab end isalõvi. Olgu, seletada on see ehk mitte nii võluv, aga mulle meeldis. Tõsi ta on, et looduses ehib end isas-, mitte emasloom.

Mingi naine läheb filmis mingi mehega kohtama, kel on vanem auto. Selle teatud naise teatud sugulane küsib seepeale naiselt: How did the 80s flashback go?. Aga esiteks pole mina selline, kes põlastaks autosid, teiseks, see auto oli Pontiac Trans AM, samasugune, nagu filmis Smokey and the Bandit, aga hall ja sinise vinüüliga.

Ka oli imelik, kui teatud neiu küsis teatud mehelt: Kas ka sina arvad, et kuu on maagiline asi ja muu kujundlik romantikakeel? Kuule, kui see mees enne nii ei mõelnud, siis nüüd mõtleb. Sama hea on algklassi õpilaselt küsida, kas 2 + 2 = 4!

Vaatasin filmi ja kirjutasin sissekande poolvalmis mitu kuud tagasi ja nüüd ehk ei mäleta iga kirjapandud kavapunkti täpselt, aga kui ma nüüd ei eksi, oli koht, kus oli vaja teisele üle anda (salvestatud) e-kirjavahetus. Mina mõtlesin selle kohta seda, et milleks raisata printeripaberit? Okei, ma saan aru, et inimesed eelistavad raamatut PDF-failile, aga e-kirjavahetuse ja vestluslogide jaoks on küll, ma arvan, virtuaalne tee parem.

Kummaline tundus mulle ka see, et inimeste meiliaadressid on ka automaatselt nende messengeriaadressid ja nad on kirja kirjutamise ajal automaatselt sisseloginud ja leiavad teineteist?

7/10

0 Comments:

Post a Comment



Vanem postitus Avaleht