Siin löön jalaga mina!


Eks ma muidugi vabanda kvaliteedi pärast, kuid netist ei leidnud ägedaid, ja ise ka ei vaadanud just parima kvaliteediga

Pealkiri: Walker, Texas Ranger (Walker, Texase korravalvur) / Walker, Texas Ranger: Trial by Fire
Režissöör: Aaron Norris
Žanr: märul / krimi
Aasta: 1993 - 2001 (9 hooaega) / 2005
Riik: USA

Mängivad:
Chuck Norris - Cordell "Cord" Walker
Clarence Gilyard Jr. - James "Jimmy" Trivette
Sheree J. Wilson - Asst. D.A. Alex Cahill
...

Sissejuhatus: Cordell Walker, Texase korravalvur, kasutab pahadega talitamiseks traditsioonilist viisi, mis seisneb kinnivõtmisel vastuhakkajate läbipeksmises. Walker lähtub oma töös suuresti oma instinktist ja kasutab ka tihti oma indiaanlastest suguseltsi abi. Tema partner, James Trivette, kasutab kriminaalide püüdmiseks rohkem moodsat tehnikat. Errulänud korravalvur C.D. Parker omab grillbaari, kus tihti pärast tööd lõõgastutakse. Ka aitab Parker Walker'it vahel oma nõuannetega. Alex Cahill, advokaat, aitab Walker'it paberitega, näiteks läbiotsimisorderitega.

Kommentaar: Kohe algusest peale oli selge, et Cordell Walker on tegija, ning esimese kaheosalises episoodis tuli linale ka James "Jimmy" Trivette, kes on Walker'i partner läbi seriaali. Niimoodi kahekesi on nad pikka aega, sest eesti kanalitelt tuntud Walker'i tiimi lahutamad osalised Francis Gage ja Sydney Cooke tulevad alles kaheksandas hooajas. On küll naisadvokaat Alex Cahill ja erruläinud korravalvur C.D. Parker, aga kuigi nad on olulised tegelased, ei löö nad märulites kaasa. Walker'i ja Trivette'i suhetest niipalju, et Trivette oli kohe alguset peale arvutivend, või siis pigem arvutit ja netiotsingut kasutada oskav tüüp, aga Walker algul pelgas arvuteid ja pidas vahel Trivette'ga sõnavahetust, kas arvuti on ikka politseitöös vajalik. Arvatavasti ta leppis olukorraga, sest peale esimesi hooaegu seda enam ei olnud. Ka oli esimestes hooaegades Trivette suht äpu, ja Walker pidi tihti ka Trivette pahad läbi peksma, aga mulle meeldis see, et umbes viiendas-kuuendas hooajas sai ka Jimmy endaga hakkama. Walkeri'st kõvem ta muidugi ei olnud, see on nagu daa, eksole.

Mis mind häiris, oli see, et alati, kui keegi tegi midagi arvutiga, piiksus see meeletult. No ma arvan, et sarnase tulemuse saate, pannes windows'is igale liigutusele hääle taha. No muidugi on see neile, kes arvuteid niiväga ei kasuta, vahva ja huvitav, ja ma saan aru, et kuidagi on vaja juhmile televaatajale teadustada, et vot nüüd keegi teeb midagi arvutitega, aga no kamoon... Eriti vahva oli see, et kui mingi häkker sisestas koodi vms, siis arvuti, noh, piiksuski meeletult. Veel häiris kohati ka see, et ei olnud kindlat kuripaha läbi hooaja, nagu näiteks Buffy the Vampire Slayer'is. Viimases hooajas oli küll neljaosaline monsterepisood, ja kohati telešõudes levinud kaheosalisi, aga muidu jättis jätkusuutlik areng soovida. Tegelikult ma ei mõtle niipalju kuripaha, kui seda, et... näiteks Walker kaotas ühes osas ajutiselt nägemise ja Cage teises kuulmise, aga järgmistes osades polnud mitte väikest vihjet ka sellele. Samas aga meeldis see, et üks kindel näitleja - pidades vahet ja tulles tagasi - mängis sama tegelast, mitte nii, et kord automehhaanik, kord ülikooli proffessor.

7/10

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht