Meteoriitide sajus



Pealkiri: The Apocalypse
Re˛issöör: Justin Jones
ˇanr: draama, ulme
Aasta: 2007
Riik: USA

Mängivad:
Rhett Giles - Jason
Jill Stapley - Ashley
Kristen Quintrall - Lindsay
Tom Nagel - Andrew
...

Sissejuhatus: Religiooniteemaline katastroofifilm, mis pajatab loo isast ja emast, kes sõidavad läbi meteoriitide poolt laastatud maa otsima oma ainust tütart, et teda viimast kord näha, kuna Maale ligineb Texase osariigi suurune asteroid, millele teadlased on pannud nime extinction starter.

Kommentaar: Mul on plaanis teha endale 2-DVD-set, kus peal on halvimad filmid. Aluseks ei ole mu enda arvamus, vaid IMDb bottom 100, kust olen võtnud valikuliselt filme. Valikuliselt seetõttu, et kõiki ei leia, nähtavasti ei ole neid just palju, kes just halbu filme tahavad. Teatavasti on IMDb foorumid täis teismelisi, kes iga vähegi mitte-Ristiisa kohta ütlevad worst movie ever. Tegin muide filmiblogisse ka vastava nimega sissekande, filmiks oli Surf School, mis aga pole minumeelest üldse halvem tavalisest noortekomöödiast.

Kommeteeritav film pole ka minuarust maailma halvim film; kindlasti on ka halvemaid. Näiteks lapsepõlvest mäletan mingit multikat, mis oli pigem slideshow, kus oli umbes üks kaader sekundis, võib-olla ka vähem. Siiski on selle filmi puhul vähemalt mõistetav, kui selle kohta öeldakse worst movie ever.

Kiita saab filmis visuaalset poolt, ja ma ei mõtle eriefekte, vaid pildikvaliteeti ja värvipuhtust. Heli oli halvasti miksitud, tihti polnud dialoogi atmosfäärihelide tõttu peaaegu kuulda. Üks heliliselt eriti halb stseen kestis viis minutit ja selgelt oli sellest kuulda vaid mõni rida. Mõni stseen oli aga üldse ilma mõne näitleja jututa; kommenteeritavas kaadris räägib üks neiu üsna pika jutu maha, kusjuures samas stseenis seob üks mees poisil haava kinni ja ütleb lõpetades poolsosinal: "Okei", seega jääb mulje, et neiu liigutab tükk aega huuli ja ütleb siis mehehäälega: "Okei".

Palju on läbimõtlemata idiootsusi. Stseenis, kus kaks peategelast istuvad autos ja sajab rahet, jääb sõna otseses mõttes mulje, et keegi viskab peoga raheterasid kaamera vaatevälja. Hiljem ähvardatakse meest püssiga ja naine tuleb eemalt, arvatavasti kuskilt teisest suunast, täitsa vabatahtlikult püssituru ette ja tõstis käed üles. Noh, mitte päris üles, aga peaaegu. Hiljem andis too püssinaine mehele lennukivõtmed ja mees läks rahulikult lennuki juurde, ilma, et oleks olnud mingit juttu, kas ta üldse oskab lennukiga lennata. Enesestmõistetavalt käib lennukil juba ka mootor.

Ma soovitan tungivalt filmi kõigile neile, kes panevad suurfilmidele äärmiselt madalaid hindeid. Kuid ka teistele võiks see film eeskujuks olla - enne, kui hakkad mingi filmi kallal inisema, võiks ikka teada, milline halb film välja näeb.

Filmi tutvustav pilt on kaader sellest, kuidas üks poiss lihtsalt komistab meteoriidikamaka otsa. Ja miks siis pole hindeks üks? Esiteks, aitäh kogemuse eest. Teiseks, filmis olevad naised näevad paari erandiga ikka suhteliselt koledad välja. Seega tundub üks eranditest kui Jumala õnnistus.



2/10

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht