No commercials, no mercy



Pealkiri: Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (Uudisteankur Ron Burgundy lugu)
Režissöör: Adam McKay
Žanr: komöödia
Aasta: 2004
Riik: USA

Mängivad:
Will Ferrell - Ron Burgundy
Christina Applegate - Veronica Corningstone
Paul Rudd - Brian Fantana
Steve Carell - Brick Tamland
...

Sissejuhatus: Ron Burgundy on hinnatuim uudisteakur San Diego's. Kui uudistetiimile lisandub ambitsioonikas Veronica Corningstone, on Ron sellega päri, tingimusel, et Veronica jääb oma kohale, milleks on moeuudised, söögitegemine ja muud naiselikud toimetused. Kuid kui Veronica ei taha olla üksnes silmailu ja istub juhuse tahtel uudistelaua taha, puhkeb sõda kahe konkureeriva uudisteankru vahel.

Kommentaar: Film pakub lisaks väga tsiteerimiskõlbulikele ütlustele ka viisakat lugu. Lugu sellest, kuidas naine proovib meestemaailmas läbi lüüa. Samas ei ole jutt alast, kus tänapäevani eriti naisi ei sallita, vaid tänapäeval iseenesestmõistetavast asjast, nagu seda on ka näiteks naiste õigus hääletada või tööl käia. Ahjaa, filmi tegevus toimub seitsmekümnendatel.

Kuigi meile räägitakse lugu sellest, kuidas naine tungib alale, kus valitsevad mehed, kes siiski lõpuks naist aktsepteerivad, ja kõik elavad õnnelikult koos elupäevade lõpuni, ei ole see tegelikult peamine, mis mind ja arvatavasti ka paljusid teisi filmi juures köidab. Dialoogid filmis on pikitud kohati lausa idiootsete repliikidega; näiteks väljavõte vaidlusest:

Ron Burgundy: "You are a smelly pirate hooker."
Veronica Corningstone: "You look like a blueberry."
Ron Burgundy: "Why don't you go back to your home on Whore Island?"


Väga oluline pole ka üritada leida filmist unrated versiooni, kuna minu mälu mööda on kinoversioonist välja jäetud vaid kolm kohta, millest üks on minu maitsele liiga labane. Samas aga on ülejäänud kaks piisavalt lõbustavad, nii et mina tahaks filmist just unrated DVDd, mida loomulikult Eestis ei ole. Teate küll, et elame riigis, kus mingist filmist kaks DVD-versiooni leida on luksus, ja film peab olema ka ikka megatuntud, nagu mingi LOTR või Harry Potter. Ameerikaski enam mittetoodetava kahekettalise versiooni maiuspalaks on aga ka boonusfilm, mis pandi kokku alternatiivsetest võtetest ja kustutatud stseenidest. Muidugi on seda boonusfilmi, Wake Up, Ron Burgundy: The Lost Movie, ka hästivarustatud torrentisaitidel, kuid selle kvaliteet on kahjuks kehvapoolne. Mina aga soovitan vaadata ka boonusfilmi, muidugi juhul, kui originaalfilm meeldib. Minule näiteks meeldib kogu film ja sellest immitsev retrohõng ning ma tellisin Ameerikast selle kahekattalise versiooni.

Muideks, filmi lõpus näidatakse tiitrite ajal filmiapse. Üks viimastest on kangesti sedamoodi, et ta ei ole sellest filmist. Ei olegi. See apsukaader on filmist Smokey and the Bandit II, mis oli üks esimesi filme, mis näitas lõputiitrite ajal filmiapse.

Lõppude-lõpuks on Anchorman komöödia, mille võlu peitub mitte just kõige intelligentsemates repliikides. Kui vaatajale ei lähe sellised naljad peale, siis see film jah suuremat ei paku.

9/10

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht