Dorama!

Tõestisündinud lool põhinev draamasari sellest, kuidas otaku sai abi oma internetikaaslastelt, et võtta kokku julgus ning helistada sellele naisele, kellesse ta armus esimesest silmapilgust.



Pealkiri: "Densha Otoko"
Režissöör: Hideki Takeuchi
Žanr: draama / komöödia
Aasta: 2005
Riik: Jaapan

Mängivad:
Atsushi Ito - Densha Otoko / Tsuyoshi Yamada
Misaki Ito - Hermes / Saori Aoyama
Mokomichi Hayami - Keisuke Aoyama
Miho Shiraishi - Misuzu Jinkama
Risa Sudô - Yuko Mizuki

...

Sissejuhatus:
Yamada Tsuyoshi on täiesti tavaline otaku: armastab animet, kogub kujusid, tegeleb arvutitega, käib Akihabaras, on teatud määral antisotsiaalne ning pole kunagi olnud tüdrukuga. Ühel õhtul, kui ta sõidab rongiga koju, märkab ta enda eest istuvat kaunist naist. Armastus esimesest silmapilgust. Siis aga sajab sisse purjus vanamees, kes hakkab kaasreisijaid tülitama. Erilist huvi hakkab talle aga pakkuma see kena naine ning mees muutub äärmiselt ülemeelikuks. Yamada tunneb, et ta peab midagi tegema, kuid varem pole ta kunagi midagi säärast teinud ning ta ei kujuta ka ette, mida teha. Kui mees juba hakkab oma püksiluku järele haarama, tõuseb tagasihoidlik otaku püsti ning palub lõpetada. Seepeale saab vanamees pahaks ning läheb Yamadale kallale. Hetk hiljem tuleb appi üks mees koos konduktoriga, kes purjakil vanemehe minema viivad. Noor naine on Yamadale äärmiselt tänulik ning palub tema aadressi, et saata talle tänutäheks kingitus. Õhtul koju jõudes logib Yamada interneti 2channeli üksikute meeste foorumisse sisse ning räägib sellest, mis juhtus. Vestluse käigus tutvustatakse meile ka kõiki neid isikuid teiselpool ekraani, kes hakkavad edaspidi mängima suuremat rolli kui nad oleks eales arvanud.

Järgmisel päeval saabub talle üks pakk, kui suureks pettumuseks on see ühelt vanemalt naiselt, kes oli samas rongis ning teda tänada soovis. Päev edasi, kui jõuab kätte tema 23. sünnipäev, on üks tema halvemaid päevi elus: tema pere unustab ta sünnipäeva ära, töökaaslased mõnitavad, tema tööülesanne läheb igatepidi halvasti ning ta on ikka üksinda. Päeva päästab aga lõpuks saabunud kingitus sellelt kaunilt naiselt. Ülinärvilisena annab ta sellest teada ka foorumis ning kõik hakkavad uurima, mis siis täpsemalt saadeti. Kingituseks on ülikallid Hermese teetassid ning tänukiri. Saatelehele on märgitud ka naise telefoninumber ning saades julgustust kaasfoorumlastelt otsustab ta lõpuks talle helistada.



Arvamus:
Kohe alustuseks mainin, et tegu on ülimalt armsa seeriaga. Vaadata, kuidas arg otaku suuresti tänu anonüümsetele internetikasutajatele kasvab julgemaks ning enesekindlamaks, on kuidagi... ma nüüd ei oska öelda.. julgustav? Tänapäeva ajastul, kus inimesed on muutunud sõltuvaks arvutitest ning sellega kaasnevalt muutunud antisotsiaalseks, on selline sari kindlasti tervitatav. Võibolla eelkõige seetõttu, et tegu on teatud määral tõestisündinud looga kui ka sellega, et tean omast käest, kui julgustavad võivad olla need anonüümsed isikud. Me kõik vajame teatud ajahetkedel julgustust. Olgu see siis healt sõbralt või tundmatult inimeselt teiselpool arvutiekraani. Kellel on huvi, siis inglise keelde tõlgitud postitusi saate lugeda siit.

Kuigi kokkuvõttes on tegu väga toreda seeriaga, siis häiris päris korralikult see draama, mida oli püütud juurde lisada. Eriti just seeria teises pooles, kus tulevad mängu armukadedusest tingitud püüded noori armunuid lahutada. Tootjad võtsid ju selle ehtsa Densha Otokoga ühendust. Oleksid siis võinud ju teha originaalilähedasema loo. Aga ei... ikka peab olema doramat. Siinkohal tuleks märkida, et kuigi Atsushi Ito esitatud Yamada oli mängitud hästi ning tegelaskuju kutsus kaasa tundma, suutis näitleja asja üle vindi keerata. Kõik need näogrimassid oli liig. Kui ehk Saori osa mänginud Misaki Ito oleks ka rohkem oma nägu kasutanud, oleks asi ehk tasakaalustatum. Naine oli oma näo kasutamisega aga vägagi tagasihoidlik, kuigi armas-olemine tuli tal ka ilma selleta välja.

Armas. Soovitan.

8/10

'Dorama' on jaapanipärane 'draama'.

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht