Ülim katastroofifilm



Pealkiri: Bean (Bean - täitsa lõpp film) / Mr. Bean's Holiday (Mr. Bean'i puhkus)
Režissöör: Mel Smith / Steve Bendelack
Žanr: komöödia
Aasta: 1997 / 2007
Riik: Suurbritannia & USA / Suurbritannia, Prantsusmaa & Saksamaa

Mängivad (Bean):
Rowan Atkinson - Mr. Bean
Peter MacNicol - David Langley
John Mills - Chairman
Burt Reynolds - General Newton
...

Mängivad (Mr. Bean's Holiday):
Rowan Atkinson - Mr. Bean
Willem Dafoe - Carson Clay
Lily Atkinson - Lily at the Stereo
Emma de Caunes - Sabine
...

Sissejuhatus esimesele filmile: Mr. Bean töötab Briti Kuninglikus Kunstigaleriis majavalvurina. Kuna ta aga suurema osa ajast oma tööpostil magab, tahetakse teda vallandada. Tuleb aga välja, et seda ei luba teha komisjoni esimees, kellele Mr. Bean meeldib. Lahendusena saadetakse Mr. Bean aga Ameerikasse, kus ta peab esitlema nende kuulsaimat maali.

Sissejuhatus teisele filmile: Mr. Bean võidab heategevuslikul loteriil puhusereisi prantsusmaale ning saab kaasa ka videokaamera. Prantsusmaal satub ta aga keelebarjääri tõttu veidi raskustesse ning satub juhuse tahtel kokku ühe filmižissööri pojaga. Kaotanud rahakoti ja reisidokumendid, hääletavad nad end prantsuse näitlejanna Sabine autole, kes sõidab Cannes'i filmifestivalile, mis on juhtumisi ka Mr. Bean'i reisi sihtpunkt.

Kommentaar: No sorri, et ma panin esimesele filmile halvema hinde kui Meet the Spartans'ile, aga minu arvates oli see ameeriklaste püüd Euroopas oleva Mr. Bean'i vaimustuse pealt raha teenida kohati liiga hale ja alandav. Rowan Atkinson on hea näitleja, kuid mis tema peas küll toimus, et ta nõustus sellesse filmi tulema. Loomulikult on tal väga hea miimika, kuid juba siis, kui film välja tuli, oli mul temast lausa kahju. Inimesele, õigemini tegelasele, võiks jääda natukenegi väärikust; nii koba lihtsalt ei anna olla. Saan aru, et Mr. Bean kui tegelane on lapsik ja ebaküpse loogikaga, aga no nii veider ei anna olla. Rowan Atkinson mängib üle, kuid võib-olla teeb ta seda käsikirja süül. Muide, Burt Reynolds on filmis, kuna on Mr. Bean'i teleseriaali austaja ning pakkus ise ennast filmi kindrali mängima.

Bean'i Holiday seevastu oli väga armas film, mis ajas ka tunduvalt rohkem naerma. Kasutan seda siinkohal väljendina, sest mina naeran filmi ajal väga harva. Bean oli, nagu talle kohane, veidi lapsik sotsiaalne äpu, kuid erinevalt esimesest filmist ei tundunud filmi käik tema suunas alandav. Lõppude-lõpuks tahtis mees vaid ookeani näha-katsuda. Filmis oli dialoogi nii inglise, prantsuse kui ka vene keeles, kuid mina, kes ma antud valikust kahte keelt ei oska, ei tundud subtiitritest üldse puudust, sest võis arvata, et Mr. Bean'i kui tegelase jaoks oli samuti tegu arusaamatute keeltega.

4/10, 7/10

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht