Pealkiri: Hot Shots! (Ässad) / Hot Shots! Part Deux (Ässad 2)
Režissöör: Jim Abrahams
Žanr: komöödia
Aasta: 1991 / 1993
Riik: USA / USA

Mängivad (Hot Shots!):
Charlie Sheen - Lt. Topper Harley
Cary Elwes - Lt. Kent Gregory
Valeria Golino - Ramada Thompson
Lloyd Bridges - Adm. Thomas 'Tug' Benson
...

Mängivad (Hot Shots! Part Deux):
Charlie Sheen - Topper Harley
Lloyd Bridges - President Thomas 'Tug' Benson
Valeria Golino - Ramada Rodham Hayman
Richard Crenna - Col. Denton Walters
...

Sissejuhatus esimesele filmile: Parim piloot ükuses, Topper Harley, on läinud erru ja elab indiaanlasega, kuna lennuõnnetus pani teda oma võimetes kahtlema. Salajase missiooni tarbeks kutsutakse teda teenima lennukikandjal SS Essess. Topper'i missiooniks on hävitada Saddam Hussein'i tuumajaamad. Tal tekib aga huvide konflikt teise tipp-piloodiga, kuna nad on huvitatud samast naisest. Ka üritab üks lennukitehase omanik missiooni saboteerida, sest tahab, et kasutuses olevad lennukid vahetataks tema lennukite vastu.

Sissejuhatus teisele filmile: Teine film parodeerib otsesemalt Rambo III'e, nimelt leiab film Topper Harley töötamas kloostris, kusjuures lisaraha teenib ta illegaalsete võitlusmatšidega. CIA aga palkab ta minema Iraaki, et päästa päästeüksus, kes läks päästma päästeüksust, kes läks päästma sõjas vangilangenuid.

Arvamus: Hea meelega ma neid filme eriti ei kommenteeriks, sest nende filmidega on nagu Scary Movie'dega – osad peavad paremaks esimest osa, teised jälle teist. Mina kuulun viimaste hulka. Teeks siiski räiged spoilerid ja ütleks, et esimese filmi võib-olla mitte nii märgatav, aga siiski üks hiigelnaljakas pila on suur reklaamtulp Smoke. Nobody lives forever ja teises filmis koht, kus immiteeritakse Iraagi keelt; nimelt üks vangivalvur ütleb aktsendiga: I'll have a hamburger.

Tutvustaval pildil olev stseen parodeerib joonisfilmi Leedi ja Lontu. Ehk märkate lihapalli, mida Topper ninaga lükkab. Ning kuigi tegelikult on ka IMDb's kirjas, et Hot Shots! on Top Gun'i paroodia, ja nüüdseks olen ka seda filmi näinud. Tavaliselt parandab arvamust paroodiast originaalfilmi nägemine, kuid juba antud hinnet ma ei tõstaks, ja jääks ka oma lause teine film parodeerib otsesemalt Rambo III'e juurde, kuna Hot Shots! baseerus Top Gun'il ainult osaade stseenide ja üldsüžeega.

6/10, 10/10

1 Comment:

  1. Anonüümne said...
    Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht