Emod marinaadis



Pealkiri: Hangman's Curse
Režissöör: Rafal Zielinski
Žanr: õudukas, müsteerium
Aasta: 2003
Riik: USA

Mängivad:
David Keith - Nate Springfield
Mel Harris - Sarah Springfield
Leighton Meester - Elisha Springfield
Douglas Smith - Elijah Springfield
...

Sissejuhatus: Teisi kiusavaid õpilasi tabavad järjestikku surmaga lõppevad haigushood, kusjuures enne surma karjatavad nad koolis enesetapu teinud õpilase nime. Juhtumit saadetakse uurima Veritase projekt - meeskond spetsiaalse ettevalmistusega tõeotsijaid.

Kommentaar: Jättes filmi pealiini kõrvale, on filmis selgelt portreteeritud erinevate gruppide kokkuhoidvust. Näiteks kui üks "autsaider" tuli kooli teatrisaali ja istus emode kõrvale, siis tõusid emod nagu ühks mees üles ja liikusid umbes neli kohta edasi. Ääremärkusena lisan, et okei, nad olid pigem gootid, aga no esiteks "emod" on eesti keeles suupärasem kui "gootid" või "goth'id", teiseks, mis neil nii vahet on? Nii gootid kui emod halavad, et neid ei armasta keegi ja ainult saatan mõistab neid.

Muidugi ei saa mainimata jätta, et filmis on üks väga võimas emomoment. Peaemo, või siis goot, kui selle nime lugemine teile parem tundub, oli laval astunud timukasilmusesse ja siis avanesid kardinad; terve saal oli rahvast täis ja stseeni taustaks oli ameerika kolledžirokk ehk nu-metal ehk emomuusika. Poisi silme ees olid kõik need, kes teda igapäev kiusasid. Tal oli võimalus sooritada emode the ultimate revenge, sest pole ju paremat viisi kiusajatele kätte maksta, kui end ära tappa. No nii võimas stseen, ausõna, kui ma oleks emo, ohverdaks ma selle filmi tegijatele oma hinge ja oleks igavesti nende teenija.

Ja kunagi ma kuskil mainisin, et olen näinud kahte filmi, kus inimene on selline poolmasenduses olev musta riietatud ogadega emo, aga siis toimub mingi muutus, pärast mida on inimene rõõmus ja värvilistes riietes. Ahjaa, meelde tuli, see teine film ja selle mainimine oli siinsamas filmiblogis sissekandes the Worst movie ever.

6/10

19 Comments:

  1. Anonüümne said...
    "the ultimate revenge" on eesti keeles suupärasem kui "ülim kättemaks"? agoonia on nii nauditav, eks?!
    Anonüümne said...
    Noh, ei ole, võtan süüdistuse omaks. Samas aga on noortel parem ju inglise keelt lugeda. Mitte, et ma end nüüd õigustaks, aga ma olen kuulnud, et skeidimeeste sõiduriista kohta tuleb öelda skateboard, sest "rula" on ju nii mark sõna.
    Anonüümne said...
    Ma olen alati arvanud, et nu-metal, kolledžirokk ja emomuusika on kõik erinevad asjad. Emo ja screamo ei ole kahe esimesega isegi eriti sarnased.
    Anonüümne said...
    Muidugi mida mina ka asjast tean... Mulle kui võhikule tunduvad nad sarnased. Aga ma ka ei häbene, et ma ei ole sedasorti muusikastiilides kodus, samas ei armasta ma ise ka oma lemmikmuusika puhul stiilibürokraatiat... Minujaoks on piin valida mp3 täägis muusikastiili.
    Anonüümne said...
    Esiteks rulameestel erilist vahet ei ole kumb sõna kasutuses on, see on võibolla nendel 12-13 aastastel, kes tahavad lahedad olla. Teiseks muusika põhistiilid võiks endale selgeks teha kui hakkad nendel teemadel sõna võtma.
    Anonüümne said...
    Põhistiilid... Suhteline küsimus, aga põhistiilid on vist pop, kantri, klassika ja rokk?
    Anonüümne said...
    Nõustun Kaidoga. Mõningad asjad peaks enne kirjutamist selgeks tegema. Antud muusikastiilidel on tuntav vahe, nagu ka emodel ja gootidel. Soovitaksin sul järgmine kord teha taustauuring. Näiteks From Hell jaoks lugesin ma praktiliselt terve Wikis leiduva info Jack the Ripperi kohta läbi. Ka teiste ülevaadete kirjutamise eel teen taustauuringu, et ma midagi väge valesti ei paneks. Lugeja peaks saama nii või naa kirjutaja subjektiivse arvamuse kõrvale vähemalt korrektse info.
    Anonüümne said...
    Õnneks saavad nad selle teie kommentaaridest :)
    Anonüümne said...
    Tere!

    Olen tõsiselt vihane sõna emo vale kasutamise tõttu. Enne kommentaaride tegemist võik uurida, mida tähendab emo. EMO on muusikastiil mida enam ei EKSISTEERI. Ei ole olemas inimest, kui emo, on scene.

    Lisaks kõigele muule on suur vahe gootil ja emol. ÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜÜRATULT suur. Juba vahe on selles, et gooti on olemas, aga emo't EI OLE.

    Väide, et kõik emod kuskil halavad ja nutavad on ikka totaalselt vale. See on masside arvamus, et emod ehk siis scene'id halavad. See ei ole nii. Ka scene'id on rõõmsameelsed ja värvilised. Mis selllest, et nad võivad välimuselt tunduda väga muserdunud.

    Kokkuvõtvalt, äkki teete enne taustauuringut ja siis kirjutate midagi, mis puudutab teatavaid termineid??

    See on solvav, kuidas eksitakse.
    Anonüümne said...
    "ameerika kolledžirokk ehk nu-metal ehk emomuusika"

    See nüüd läks jah täitsa võssa.
    Anonüümne said...
    Issand, Liis, keda huvitab.
    Anonüümne said...
    Elu on nõme. Lydia Koidula kirjutas lehkavast isamaast, tänapäeval on "lehkav" aga halvamaiguline sõna. "Kusi" on meditsiiniline sõna, praegu aga on see aga selline sõna, mida ei peeta viisakaks kasutada. "Gay" on inglise keeles "rõõmus", aga katsu sa praegu kellegi kohta "gay" öelda, ilma, et sust jääks mulje, kui valimatult lahmivast pubekast. "Emoga" on samamoodi. Kunagi võis ta olla emocore punk, aga praegu on ta laialdaselt kasutatav sõna, mis võib tähendada nii läikivmusta peaga ogadega ehitud musta riietatud inimest kui lihtsalt seda, et inimene nukrutseb.

    Muusikastiilid on subjektiivsed; kolledžiroki, nu-metali ja emomuusika seosest kirjutasin oma blogis, tsiteerin: "Emomuusika on kogu see muusika, milles 20-40 aastased mehed laulavad kitarrihõõrumise saatel alaealistele tüdrukutele, kuidas nendelt süütuse mittevõtmine ajab nad ahastades veene nüsima. No mõtte sõnastus loomulikult erineb, kuid mõte ise on sama. Jah, ka lauses "I want to hold you now and forever because you are my world and without you I could die."". Lohutuseks niipalju, et mulle näiteks ei meeldi, et igasuguse tantsumuusika kohta öeldakse disko.
    Anonüümne said...
    Loll. Gay on väga viisakas ja tõsiseltvõetav sõna. Su võrdlus ei tööta.
    Anonüümne said...
    Liis, kui sa oled scenester, siis plixplox postita endast paljaid pilte siia, kuna kõik teavad, et lollakad scenesterpiffid on tegelt vägagi tõsiseltvõetav onaneerimismaterjal.

    ja üldse, Liis, sa oled nagu täiega loll hoor, kui sa arvad, et emo, kui muusikastiili ei ole olemas _enam_. kas emotional hardcore kadus lihtsalt täielikult maailmast ära nii, et keegi ei mäleta temast mitte midagi? see, et keegi sellist sitta muusikastiili ei viljele enam, ei tähenda, et ta ära oleks kadunud.

    eniveis, tits or gtfo!
    Anonüümne said...
    Mingi alakas emopiff, kellele ei meeldi, et teda emoks kutsutakse, postitas midagi. Teie pingutused sellele n-ö Liisile midagi selgeks teha on asjatud, kuna ta nagunii kunagi mitte millestki aru ei saa, ehkki ma nõustun täiega (eriti selle viimase nõudmisega). Ühesõnaga, tissid või kao perse.
    Anonüümne said...
    Emo rap (also known as emo hip-hop and hipster hop) is a term typically used to describe hip hop music with emotional lyrical content comparable to that of emo music.
    Anonüümne said...
    K: Kuidas aru saada, et su sõber on emo?
    V: http://www.ehow.com/how_2103007_tell-friend-emo.html
    Anonüümne said...
    Üks video ka - How to be emo.
    Anonüümne said...
    Kuulge aitab ka nüüd siin üksteise mahategemisest. Liis pingutab üle ning dandee võiks end kurssi viia asjadega.

    Antud postituse kommenteerimise keelan nüüd ära.

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht