Peab meeldima



Pealkiri: Jan Uuspõld läheb Tartusse
Režissöör: Andres Maimik, Rain Tolk
Žanr: komöödia
Aasta: 2007
Riik: Eesti

Mängivad:
Jan Uuspõld - Jan Uuspõld
Toomas Hendrik Ilves - Ilves
Tõnu Kilgas - Georg Otsa vaim
Mirtel Pohla - Võilill
[---]

Sissejuhatus: Tegu on süsimusta komöödiaga, mille eestikeelse ja samasõnalise tutvustuse leiab nii filmipoest kui ka kinofoorumist, ja arvatavasti ka mujalt. Natuke lühemalt toon ta teieni ka.

See on film, kus paljud tuntud inimesed mängivad iseennast, paljusid reaalseid isikuid mängivad näitlejad ja osad kuulsused mängivad teisi kuulsusi. Filmi peaosaline on andekas, kuid põhjakäinud näitleja. Pärast teatrist vallandamist on ta sunnitud leiba teenima Õllefestivali maskotina. Ühel päeval peksab tal sült nii ventikasse, et ta marsib võtteplatsilt minema. Kuid kui Jan saab pakkumise Vanemuises, uues Tammsaare lavastuses, tuleb tal Tartusse jõuda. Bussirahast jääb puudu, ning oma teekonnal satub Jan kõikvõimalikesse jamadesse. Ta kohtub igasuguste tüüpidega, kelle loetelu on eelmainitud portaalides, ja kes viivad üheskoos vaese prominendi närviataki äärele.

Kommentaar: Suht traditsiooniline on midagi iriseda, seega minu tähelepanekud. Nimelt, Reet Linnaga laulmise koha peal laul lõppeb, muusikat pole, kuid Erich mängib kitarri edasi. Ja kui Mirtel Janile otsa sõidab, võiks rolleri hääl tulla vasakult, mitte mõlemast kanalist. Joonas märkas veel, et Mirtel sõidab vastassuunas. Andre ütles, et võib-olla sellepärast, et omasuunas oli kaameral ohutum sõita. Mina muidugi arvasin, et ehk on kaader peegelpildis. Ja muide, Joonas mingi aeg väitis, et IMDb's oli Mirtel krediteeritud Päevalillena ja käskis tiitreid vaadata. Vaatasin, Mirtel on tiitrites Võilill, ja ka IMDb's on Võilill, nagu filmiski. Aga ehk oli kunagi tõesti valesti. IMDb's on ka muid apsakaid kirjas, nagu see, et kasiinos Kahvli saate ajal ei lähe pilt ja tekst kokku, mis on huultest on aru saada. Ja sellega seoses on muidugi vahva, et nii kasiinos kui talus on telekas sama stseen Rüütliga.

Mul on see veidi tärn dvd, kus pole lisasid. Omal ajal sain Rain Tolgilt endalt Orkutis vastuse, et lisadega editsioon tuleb umbes sügisel või nii. Mõeldud oli 2007. aasta sügist.

7/10

8 Comments:

  1. Anonüümne said...
    või siis ka mitte
    Anonüümne said...
    Mulle isiklikult ei meeldinud.
    Anonüümne said...
    Aga ei meeldi. Nutan siiamaani oma kulutatud aega taga. Päris lõpus sain alles aru et ega siit midagi head pole ja sp vaatasingi üldse lõpuni. Lootus püsis...
    Anonüümne said...
    Hahaa... Arvate tõesti, et ma surun oma eelistusi teile peale? Mida ütles talumees autos? "Peab... meeldima.". Tegu on filmitsitaadiga, mida kusjuures vähemalt meie seltskond siiamaani aeg-ajalt tsiteerib ning millel pole enam pistmist sellega, kas konkreetne film meeldib või ei.

    Hufu, kas langed samale tasemele nende "I want my 30 seconds back"-tiineritega? Okei, oletame, et sa saad oma filmile kulunud kaks tundi tagasi. Mida kasulikku sa teeks selle ajaga? Ja ära hakka targutama, usu mind, sa vaataks poes kollast ajakirjandust või nokiksid nina.
    Anonüümne said...
    Ongi niisugune komöödia, et kas meeldib või ei meeldi. Ise panin 7/10, aga järele mõeldes oli paras jama küll.
    Anonüümne said...
    Mhmh, see arvustus oli algselt mu enda filmiblogis (enam ei ole, seega pole topelt) ja seal oli ikka paar ülistavat lõiku juures, mille ma nüüd tagantjärele mõeldes ära jätsin. Kuid mulle siiski meeldib.
    Anonüümne said...
    Selle kahe tunni jooksul mängiks ma kitarri või vaataks midagi paremat, nagu nt Wristcutters'it v House MD-d.
    Ei viitsi jah tegelt targutama hakata aga hetkel oma tatist nina puutun ainult salfakaga ja kroonikad ja justid ei ole absoluutselt minu teema. Oih, raisk, targutan juba.
    Miks sa mind enam Heleniks ei kutsu? Seda ka veel, et keegi võiks "Wristcutters: A Love Story" ära vaadata ja siis midagi kirjutada siia sellest.
    Anonüümne said...
    Ma kutsuks sind heameelega Heleniks, aga mul jäi mulje, et su õrn mehehing sai sellest haavata. Ja mind võiks kutsuda ka Pilleks või Paulaks, kahjuks on aga Paula bloggeris juba olemas.

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht