Perekondlikud probleemid

Kuna mul on terve nädalavahetus vaba ligipääs arvutile, siis mõtlesin mõned filmid vaadata ja mõned ülevaated kirjutada. Esimene on siis "Mr. and mrs. Smith". Ma ei tea miks, aga seda filmi oli kuidagi raske arvustada. Aga no...miskitmoodi tuli välja :D





Pealkiri: "Mr. and Mrs. Smith" (Hr. ja pr. Smith)
Režissöör: Doug Liman
Žanr: komöödia / märul / põnevik / romantika
Aasta: 2005
Riik: USA

Mängivad:
Brad Pitt - John Smith
Angelina Jolie - Jane Smith
Vince Vaughn - Eddie
Adam Brody - Benjamin Danz
Kerry Washington - Jasmine
....

[---]

Sissejuhatus: Film algab sellega, et härra ja proua Smith on abielunõustaja juures, kus nad räägivad oma abielust ja sellest, kuidas nad esimest korda kohtusid. See oli Bogotas Kolumbias, kus mõlemad olid jooksus kohalike võimude eest. Päästsid üksteist, läksid õhtustama ning tantsima ja lõpetasid hotellis. Peale 6 nädalat koosolemist nad abielluvad. Elavad oma omapärast kuid õnnelikku kooselu oma ilusas, kui "tavalises" suburbia majas. Tavalisest abielupaarist eristab neid aga asjaolu, et mõlema puhul on tegu salaagentidega. Huvitavaks teevad aga need asjad, et nad töötava konkureerivate firmade jaoks ja ei tea üksteise tegelikest ametitest mitte midagi. Nende salajane ameti on mõningal korral kergelt näha, kuid suurt tähelepanu sellele ei pöörata. Tegelikest ametitest saavad nad teada siis, kui neid määratakse hävitama ühte ja sama isikut. Isik pääseb küll ilma ühegi kriimuta, kuid üksteise plaanid on nad luhta ajanud ja üksteist päris vihaseks teinud.


Arvamus: Kohati meenutab sellist tüüpilist action-filmi paugutamiste ja pommitamistega. Huvitav on asjaolu, et kodus on peidetud suul hulk relvi, millest kummalgi aimu pole, vaatamata oma elukutsele. Kõmmutatakse suur hulk inimesi maha, ise peaaegu üldse viga saamata. Ja seda muigi nii omas majas kui ka kusagil supermarketis.

Samas on tegu hollywoodilikust filmist veidi erineva asjaga. Tavaliselt on olnud alati mingi kindel peategelane filmis, kes on teistest üle (ma mõtlen filmis sees). Eriti mis puudutab paare ja abielupaare. Kas naine on osavam/targem kui mees või vastupidi. Seekord on nad võrdsel tasandil. Nii oma teadmiste kui ka oskuste poolest. Üks ei allu teisele. Brad Pitt ja Angelina Jolie täidavad oma rolle hästi. Nad suudavad anda filmis edasi muret, mis on tekkinud abielupaaril, kes järsku avastavad, et see, mida nad teadsid olevat õige, on hoopis midagi muud. Selle probleemi lõpplahendus mulle meeldis.

Film on minu jaoks siiski suhteliselt tavaline, kuigi väga kirglik action.

Kuuldatavasti tahetakse teha filmist ka TV-sari, kuid ilma Pitti ja Joelita.

Hinnang: 6/10

4 Comments:

  1. Anonüümne said...
    olen näinud, Sin City-le ei lastud vanuse pärast sisse, läksin seda vaatama. Polnudgi midagi viga action filmi kohta
    Anonüümne said...
    Mm, ma nii nautisin seda. ^^
    Oh, the passion!
    Anonüümne said...
    Kirgliku atmosfääriga action, peaks ütlema.
    Anonüümne said...
    Ma mõtlen, et peaks selle kirglikuse värgi sinna juurde lisama...selle unustasin täiesti ära ^^;

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht