Kuna siin filmimüra keskel võiks ka seriaalidest vestelda, valisin oma lemmiku komöödiasarja üldse... Arvustamine võib kujuneda veidi raskeks, aga teen proovi.



Pealkiri: "Black Books" (Raamatupood)
Looja: Dylan Moran
Žanr: komöödia
Aasta: 2000
Riik: Inglise
Osa pikkus: 30 minutit
Hooajad: 3 hooaega

Mängivad:
Dylan Moran - Bernard Black
Bill Bailey - Manny Bianco
Tamsin Greig - Fran Katzenjammer

[---]

Sissejuhatus: Bernard Black on antisotsiaalne alkohoolikust ahelsuitsetaja, kes peab Londoni keskmes räbalas olekuga raamatupoodi Black Books. Ta ei lahku poest peaaegu kunagi ning tema kireks on tüütute klientide pidev solvamine ja poest minema ajamine. Tema ilmselt ainsaks sõbraks on (esimeses hooajas) kõrval kingipoodi pidav Fran ning abiliseks poes Bernardi solvangutest (eriti tema pikkade juuste ning habeme pihta) hoolimata üsna rahuliku olemisega Manny. Seriaal jälgib nende igapäevaseid tegemisi.

Arvamus: Seriaal sobib kindlasti erineva huumorimeelega inimestele. Leidub koomilisi solvanguid (eriti Bernardi pilked Manny pihta ("He looks like a horse in man costume"; "The only thing that's going to bring me inner peace is a beard-seeking missile")), leidub nutikaid, peidetud nalju ning sürrealistlik-humoorikaid dialooge. Suurim vara on loomulikult Bernard Black ise, kes hoolimata oma jubedast elustiilist (pood on täis parasiite ja surnud mäkrasid ning kõike katab sentimeetrine tolmukord) ning ebaviisakatest maneeridest kujuneb väga kiiresti meeldivaks karakteriks. Minu jaoks oli see kurb sündmus, kui alles peale 18. osa sari lõpetati. Dailymotionis on kõik osad ka olemas. Hoiatan, võib kergesti sõltuvusse sattuda! :)

10/10

4 Comments:

  1. Anonüümne said...
    See on lihtsalt parim sari üldse! :D
    Anonüümne said...
    True, so true. :D
    Anonüümne said...
    Manny on üks mu lemmiktegelane. Väga super sari, mille peaks isegi DVD'del ära hankima. Siiski viimane hooaeg muutus natuke nõrgemaks ja ilmselt panite ka ise tähele, et Manny ja Bernardi omavaheline läbisaamine oli parem, kuna viimane ei norinud Manny kallal enam nii palju.
    Anonüümne said...
    See ON lihtsalt parim komöödiaseriaal mis iial tehtud. Pean nõustuma täielikult antud 10/10 hindega. Kahju, et asi ainult kolme hooajaga piirdus. Samas oleks rohkemaga asi lahjaks võibolla ära läinud, kes teab.

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht