Sai siis ära vaadatud selline thriller/põnevik, peaosas üks mu lemmikutest: Kurt Russell. PS! Pealkirja limiteeritud tähemärkide kasutamise tõttu lühenes mu algne pealkiri, milleks oli "Texas Chainsaw Massacre starring Kurt Russell, minus the Texas, Chainsaw and the Massacre."



Pealkiri: "Breakdown"
Režissöör: Jonathan Mostow
Žanr: märul / põnevik
Aasta: 1997
Riik: USA

Mängivad:
Kurt Russell - Jeff Taylor
J.T. Walsh - Warren Red Barr
Kathleen Quinlan - Amy Taylor
M.C. Gainey - Earl
Jack Noseworthy - Billy
... [---]


Sissejuhatus: Jeff ja Amy Tailor sõidavad Californiasse, kui äkitselt auto seiskub ning tuleb välja, et auto on rikkis. Mõne minuti pärast sõidab mööda veoautojuht, kes julgelt oma abi pakub. Amy otsustab veoautojuhiga kaasa minna, et sõita lähima baarini. Mitme tunni möödudes on Jeff ikka auto juures ning ootab oma naist, kui avastab et auto ei olegi rikkis, vaid lihtsalt nagu ta algul arvas - üle kuumenenud. Sõites nüüd tagasi baari juurde, avastab et keegi ei tea ta naisest mitte kui midagi ja nii algabki Jeffi meeleheitlik otsing, et leida oma naine. (Tekst kopeeritud Filmiveebist, kuid ise olen teksti autor)

Arvamus: Olles varem ammu näinud ning kuna mäletasin filmi tegevust ainult väga häguselt, otsustasin Breakdowni uuesti vaadata. Ei pidanud pettuma, kuid ei ole tegemist ka miskise eeposliku üllitisega. Filmi säravaimaks täheks on Kurt Russell, kes mulle ammu juba meeldinud (Escape from NY, The Thing) ning ka selles filmis teeb ta hea soorituse, kuigi kohati mängis ta natukene mööda. Ülejäänud näitlejad teevad oma töö ära piisavalt normaalselt, eriti tooks välja J.T. Walshi, kes lihtsalt sobib peapahalase rolli! Filmi tugevaim osa on just esimesed 60 minutit, mil Jeff lootusetult oma naist otsib. Peale seda läheb tüüpiliseks actioniks kätte. Ei sobi eriti filmiga, mis on thrillerliku maiguga. Sellegipoolest ei laida ma actioni stseene, lausa vastupidi, täitsa meeldis. Lõpplahendus jättis ka soovida, kuigi enesest ei olnud sel midagi vigagi. Lihtsalt ootasin midagi enamat tänu filmi mõnusa esimese kolmekümne/kuuekümne minuti tõttu.

Filmi on raske pikalt kommenteerida, sest tegelikult on tegemist tavalise thrilleriga, millel ei ole suuremat väärtust kui see, et pakub meelelahutust ning on põnev.

7/10

2 Comments:

  1. Anonüümne said...
    vaata the beginning ka ära.
    Anonüümne said...
    a shit sorri :D my bad, so sleepy.

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht