Huvitav visioon tulevikust


Will Smith jälle maailma päästmas

Pealkiri: "I, Robot" (Mina, Robot)
Režissöör: Alex Proyas
Žanr: märul / ulme / põnevik
Aasta: 2004
Riik: USA

Mängivad:
Will Smith - Del Spooner
Bridget Moynahan - Susan Calvin
Alan Tudyk - Sonny
James Cromwell - Dr. Alfred Lanning
Bruce Greenwood - Lawrence Robertson
...[---]

Sissejuhatus: Aastal 2035 on robotitest saanud igapäevane nähtus. Neid saab endale koju tellida või loosiga võita, kuna tegu on lausa ideaalsete abimeestega majapidamises. Vaid üks mees, Chicago politseis töötav Del Spooner, ei salli sugugi nende üliintelligentsete masinate juuresolekut. Tema umbusaldus suureneb veelgi, kui firmas U.S. Robotics mõrvatakse Dr. Alfred Lanning ning tema asja uurima asub. Peamiseks kahtlusaluseks osutub näiliselt heatahtlik robot Sonny. Juhtum on üsnagi pöörane, sest robotid on programmeeritud alluma kolmele käsule, millest üks keelab neil inimest vigastada. Mitte keegi peale Spooneri ei taha uskuda, et robot võiks midagi sellist toime saata, seega ei õnnestu mehel kedagi veenda ja Sonny süü tõestamine langeb tema õlgadele.


"My name is Sonny."

Arvamus: Kahtlemata on tegu popkornikaga, mille peamiseks ülesandeks on suvepäeval laiskleva inimese meelt kinosaalis kaks tundi lahutada, aga siiski on "I, Robot"-is midagi enamat. Alex Proyas, kelle repertuaari kuulub muuseas ka "The Crow", ei solkinud seda ulmemärulit sugugi ära. Üks suur viga, mida tehakse analoogsete filmide puhul, on eriefektide ja/või märulistseenidega üle pingutamine (mis on näiteks Stephen Sommersile omane) - Proyas on hoidnud süžeeliini ja märuli ilusti tasakaalus nii, et liiga palju peksu ei ole ja igav ka ei hakka. Ka lugu ise on mõistlik: taibukas kriminull on riietatud futuristlikusse kostüümi ja robotite disain on antud teoses ka päris lahe. Et nad erevalged on, siis sobib ka Will Smith oma lahedusega "I, Robot"-isse nagu rusikas silmaauku.

Hinnang: 6,5/10

1 Comment:

  1. Anonüümne said...
    Mulle väga meeldib Will Smith, aga ma ei suutnud ikkagi oma silmi lahti hoida selle filmi ajal. Lõpuks ärkasin üles, aga mis keskel toimus..

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds