Midagi huvitavat Hong Kongist.





Pealkiri: "Gin gwai" (Silm)
Režissöör: Oxide Pang Chun ja Danny Pang
Žanr: draama / märul / õudukas
Aasta: 2002
Riik: Hong Kong / Suurbritannia / Singapur

Mängivad:
Angelica Lee - Wong Kar Mun (as Lee Sin-Je)
Lawrence Chou - Dr. Wah
Chutcha Rujinanon - Ling
Yut Lai So - Yingying
Candy Lo - Yee (Mun's Sister)
...

[---]

Sissejuhatus: Wong Kar Mun on pime alates teisest eluaastast. 20. aastaselt läheb ta operatsioonile ja saab endale uued silmad. Kuna ta pole aga kunagi õppinud midagi, mis seostub nägemisega, siis ei oska ta kirjutada ega lugeda, ning nägemise taastumise tõttu ei saa ta mängida pimedate orkestris. Nüüd peab ta kõike uuesti õppima. Lisaks kõgele hakab ta nägema surnud inimeste vaime. Midagi sarnast filmiga "The Sixth Sense". Vaimud liiguvad ringi nagu tavalised inimesed: poiss, kes otsib oma kaarti, koolipoiss, kes jäi auto alla, vana naine haiglas ja muidugi ajukasvajaga tüdruk, kellega ta haiglas olles kohtus. Öösiti muutub Muni silmis tema enda tuba kellegi teise omaks. Oma murest räägib ta Dr. Wah'le, arstile, kes aitab muni tulla toime nägemisega. Tegu on nägusa noormehega, niiet võite juba ise arvata, mis sünnib :)

Filmi keskpaiku saab selgeks, et Mun näeb paljuski seda, mis silmade endine omanik. Nii nad siis suunduvad Taisse, kust on silmadoonor pärit ja proovivad asja lahendada.

Arvamus: Film on suhteliselt õudne. Vähemalt minu jaoks. Juba muusika on selline, et ei pea nägema, et külmajudinad jookseks. Filmi ülesehitus on aga huvitav. Kui võtta näiteks "Ringu", siis erinevalt sealsest filmist ei hakata kohe probleemiga tegelema. Pool filmi on sellest, et Mun näeb vaime ja keskendutakse tema harjumisele olukorrale. Teises pooles hakatakse probleemi lahendama. Erieffektid ja muusika on mõnusad. Võibolla oleks natukene rohkem tahnud Mun'i ja dr. Wha vahelist sädemeteket näha, sest see tekkis kuidagi järsku. Muidu on see suhe piisavalt tagaplaanil. Mis puutub õudsesse, siis seda on piisavalt. Ära tuleks mainida juhtum kalligraafia õppimise ajal ja liftis. Näitlejatöö on hea. Emotsioonid erinevates olukordades on kenasti edasi antud. Võibolla Muni tekkinud äkki tekkinud julgus pole niivõrdd usutav, aga ülejäänud osas pole küll kurta.Õudukafännidele kindlasti midagi head vaatamiseks!

Ja nagu tavaks saanud, teeb Hollywood oma varjandi filmist, mis peaks ilmuma tuleval aastal. Aga mind huvitab, mis nad lõpuga teevad, mis pole just kõige rõõmsam.

Hinnang: 7,5/10

5 Comments:

  1. Anonüümne said...
    Jaapani õudukad, need magusamad tükid külmanärviliste koogist! Minu poolt hinne 8. (Y)
    Anonüümne said...
    ups. 1000 vabandust, ajasin segi... Oxide hiinlane, mitte japs, sry. Kuid arvamus filmist jääb samaks. Samas soovitan ka "Ju-On" seeriaid vaadata (originaale).
    Anonüümne said...
    Huvitav, mille järgi jänkid uustöötlustesse naisnäitlejaid valivad. Gellar "The Grudge'i", Connelly "Dark Wateris" ja Alba nüüd "The Eye's".
    Anonüümne said...
    Soovitan Pangi poiste Bangkok Dangerous´i ja Bangkok For Sale ära vaadata. Paganama head mõlemad.
    Anonüümne said...
    Kunagi sai "The Eye" ja "Shutter" järjest vaadatud, kuid ausaltöeldes jättis Shutter parema mulje.
    The Eye plot oli kuidagi...ebaoriginaalne. Aga film oli siiski iseenesest hea ja meeldis.

    8/10

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds