21. sajandi libahundikas

Paljud vihkavad seda filmi... minu arvamus on keskmine. Enam-vähem.



Pealkiri: "Cursed" (Neetud)
Režissöör: Wes Craven
Žanr: märul / õudukas
Aasta: 2005
Riik: USA

Mängivad:
Christina Ricci - Ellie
Jesse Eisenberg - Jimmy
Joshua Jackson - Jake
Shannon Elizabeth - Becky
Mya - Jenny
...
[---]

Sissejuhatus: Peale nende vanemate surma on Ellie (Christina Ricci) oma noorema venna Jimmy (Jesse Eisenberg) eest hoolt kandnud. Ühel pimedal ööl teevad nad Mulholland Drive'il avarii, mistõttu jääb noor naine (Shannon Elizabeth) oma autorusudesse lõksu. Ellie ja Jimmy püüded teda päästa ebaõnnestuvad, sest ühel hetkel kargab välja loomataoline elukas, kes naise tapab ning neid kriimustab. Lugu muutub veel segasemaks, kui ebausklik Jimmy neid rünnanud looma libahundiks pidama hakkab ning neil mõlemal hakkavad tekkima loomalikud instinktid.



Arvamus: Mis kõigil siis selle filmi vastu on? Nimelt tegi Wes Craven oma fännide jaoks masendava käigu, lõigates filmi PG-13 reitingu saamiseks leebemaks, muidugi kõik suurema rahanutsu nimel ("Snakes on a Plane" puhul tehti vastupidiselt ning paljude arvates tegi see teose kõvasti paremaks). Noh, "Cursed" sai hiljem ka Unrated DVD variandi (mis muidugi kõvasti parem on, sest verd lendab rohkem), aga see Craveni fännide pahameelt ei muutnud ning seda peetakse tema halvimaks filmiks.

Kui te mingit mõjuvat õudukat otsite, siis see ei sobi. Isegi arvutigraafika abil loodud libahunt ei ole see, mis eelmise sajandi kultuslibahundikates. Tema liigutused näevad lihtsalt võltsimad välja. Kurb küll, aga minu arvates on karvases kostüümis ringi lippav onu palju hirmsam kui mingi arvutiloomake. Ka põnevust on vähevõitu ning kerge lõputwist ei tee asja sugugi paremaks. Ainsaks kohaks, kui ma kramplikult toolist kinni hoidsin, oli Jenny (Mya) taga ajamine inimtühjas parklas ja liftis. Unrated DVD pakub verefännidele aga lusti küllaga, sest Shannon Elizabeth rebitakse pooleks ja leidub muidki toredusi (kuigi Ellie unenäos, kus ta Jake'i (Joshua Jackson) kaelast hammustab ning arvutiga loodud veregeisri vallandab, on parajalt naeruväärne).

Libahundifilmide ning Wes Craveni fännina valmistas "Cursed" mõnes mõttes küll pettumuse, aga üldiselt on ta vaatamist väärt küll, kui just mingit meistriteost ei oota.

Hinnang: 4/10

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds