Üks väga põrgulik päev

Üks kindlaid lemmikfilme. Nii naljakas ja nii kuradi verine. :P



Pealkiri: "Thursday" (Neljapäev)
Režissöör: Skip Woods
Žanr: krimi /märul / komöödia
Aasta: 1998
Riik: USA

Mängivad:
Thomas Jane - Casey
Aaron Eckhart - Nick
Mickey Rourke - Kasarov
Paulina Porizkova - Dallas
James LeGros - Billy Hill
...[---]

Sissejuhatus: Casey on endine narkoärikas, kes on suutnud oma halvale minevikule selja pöörata ning elab nüüd ilusat elu - ta on abielus ning töötab eduka arhitektina. Kui tema abikaasa ühel hommikul ärireisile läheb, tormab sisse Casey vana sõber Nick, kes oma sõnul on läinud sama teed mis Casey ning on nüüd kihlatud. Paraku saab uudishimu Casey'st võitu ning Nicki äraolekul vaatab tolle kohvrisse, mis tal kaasas on. Leides sealt kottide kaupa heroiini, saab Casey tigedaks ning laseb kõik kraanikausist alla. Siis läheb kõik allamäge ning järjest hakkavad talle ukse taha ilmuma inimesed, kes heroiinist vägagi huvitatud on ning Casey'le väga põrguliku neljapäeva põhjustavad.

Arvamus: See on vist ainus film, mille puhul on TV3 enne filmi näitamist reklaamis hoiatanud: "Alla 16a ei soovitata!". Õigus neil on, sest verd pritsib ikka korralikult, rääkimata vägistamisstseenist (mille teeb ainulaadseks see, et vägistajaks on hoopis naine) ning narkootikumidest nagu heroiin ja kanep. Sellegipoolest on "Thursday" täis väga korralikku musta huumorit ning naerda sain ma päris palju. Lavastajast Skip Woodsist aga ei tea keegi midagi. Paljud spekuleerivad, et tegu on Tarantino pseudonüümiga, sest ometigi on "Thursday" väga tarantinolik ning Woodsi lavastatud "Thursday" ning kirjutatud "Swordfish" jäävad just sinna kuueaastasesse ajavahemikku, mil Tarantino peale "Jackie Browni" ning enne "Kill Bill Vol. 1" pausi tegi.

Igatahes, "Thursday" algab väga naljaka intro-stseeniga, kus pahad tegelased hilisõhtul bensiinijaamas viibivad, nende eesotsas olev Nick üritab (tõenäoliselt immigrandist) müüjanna käest kohvi osta. Muidugi muutub kogu värk märksa verisemaks ning kahe püstolilasuga saabki see sünge kriminull tuurid sisse. Tegelased on muidugi äärmiselt värvikad. Prostituudiliku välimusega Dallas vägistab Casey, psühhopaadist Billy Hill lõikab Casey käeshoitava ketassaega peaaegu seibideks ning vahepeal sajab sisse ka kentsaka välimusega mehike, kes tahab Casey'ga korraldada adopteerimiseks vajalikku vestlust (samuti väga naljakas stseen). Film ei kaota hoogu hetkekski ja tugeva närviga inimestel ning kriminullide austajaile soovitaks igati.

Hinnang: 7/10

3 Comments:

  1. Anonüümne said...
    Oi see on hea film : D

    Demit sa oled nii palju kirjutanud...kui eksamiperiood läbi, siis luban ka kirjutada ^^;
    Anonüümne said...
    On küll hea.
    Kui Casey selle rastafarian-kurjategija teibiga garaažis kinni sidus ning selle adopteerimise-vennaga rääkima läks ning rasta jalgadega vastu garaažiust tagus... "The darn cat must have got in the garage again..."
    Anonüümne said...
    Oojaaa xD

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds