Kes sind õgib?

"WhAT's EATing you?"
Veel lisa õudusfilmide juurde. Otsustasin selgeks teha, et see film ei vääri IMDb's seda 5.4, mis ta saanud on!



Pealkiri: "Jeepers Creepers" (Jeepers Creepers)
Režissöör: Victor Salva
Žanr: õudukas / draama / seiklus
Aasta: 2001
Riik: USA

Mängivad:
Gina Philips - Trish Jenner
Justin Long - Darry Jenner
Jonathan Breck - The Creeper
Patricia Belcher - Jezelle Gay Hartman
Eileen Brennan - The Cat Lady
...

[---]

Sissejuhatus: Darry ja Trish on vend ja õde, kes sõidavad mööda maanteed peale suvevaheaja algust koju. Ühel hetkel ilmub nende taha tohutu võimas möirgav autologu, mis üritab neid teelt välja ajada. Darryl ja Trishil õnnestub aga kummalise ründaja käest pääseda. Hiljem näevad nad vana kiriku juurest mööda sõites sedasama autot ning mustas mantlis ja musta kaabuga meest linadesse mässitud kimpe suurest torust sisse viskamas. Uudishimust otsustavad nad hiljem asja uurima minna ning avastavad alt keldri, mille seinad on kaetud säilitatud laipadega, kes on omavahel kokku õmmeldud.

Darry ja Trish teatavad nähtust politseisse, aga suurt möirgavat autot (mille numbrimärgile on kirjutatud muuhulgas "BEating You") juhtiv mees hakkab nende vastu aina enam huvi tundma. Ajapikku selgub, et tegu on hoopis koletisega, kes ei puhka enne, kuni on neid süüa saanud.

Arvamus: Nõustun teiste õudukafanaatikutega. Filmi esimene pool oli tõepoolest geniaalne - rünnak selle suure jubeda autoga, Darry kukkumas sügavale kiriku keldrisse ning koletis neid taga ajamas. Teisel poolel muudeti kogu ooper mingiks tapmiseks, koletise lõust näidati muidugi ära ning suurest põnevusest oligi tükk ära hammustatud. "Jeepers Creepers" on üpris ainulaadne ka päris huvitavate ideede poolest, nagu see auto ise ja vanaaegse laulu kasutamine (Darryle ja Trishile öeldakse, et seda laulu kuuldes peaksid nad jooksma, kuis suudavad). Kahju, et teise poolega niiviisi ämbrisse astuti (mingi verine tagaajamine pimedas politseijaoskonnas), kuigi lõpplahendus ise polnudki kõige rõõmsam.

"Jeepers Creepers" kannatab korduvat vaatamist, soovitatavalt üksi ja pimedas. Tõotan, et hoolimata viimase aastate õudukate aina halvenevast mainest jagub ehmatuskohti ja muidu pinget kõvasti.

Hinnang: 6,5/10

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds