Võiduajamine raha nimel

Kunagi meeldis väga, nüüd veidi vähem. Aga hea on ta siiski!



Pealkiri: "Rat Race" (Miljonijaht)
Režissöör: Jerry Zucker
Žanr: komöödia / seiklus
Aasta: 2001
Riik: Kanada / USA

Mängivad:
Breckin Meyer - Nick Schaffer
Cuba Gooding Jr. - Owen Templeton
Rowan Atkinson - Enrico Pollini
John Cleese - Donald P. Sinclair
Seth Green - Duane Cody
Whoopi Goldberg - Vera Baker
Jon Lovitz - Randy Pear
...
[---]

Sissejuhatus: Uuem variant klassikust "It's a Mad Mad Mad Mad World". Kamp miljonäre on tüdinenud igavaks muutunud tavalistest kihlvedudest, sestap korraldab Las Vegase kasiinoomanik Donald P. Sinclair (John Cleese) 'Miljonijahi'. Kuus juhuslikult valitud ja üksteisele võhivõõrast peret/inimest peavad läbima raske maa Las Vegasest New Mexico linna Silver City, kus ühes kapis luku taga on kaks miljonit dollarit. Võistlejad on väga erinevad: itaallasest narkoleptik Enrico Pollini (Rowan Atkinson); nooruk Duane Cody (Seth Green) koos ülerõngastatud vennaga (Vince Vieluf); ema (Whoopi Goldberg) koos oma tütrega (Lanai Chapman), kellega ta üle pika aja taas kokku sai; juudi päritolu pereisa (Jon Lovitz), kes koos naise (Kathy Najimy) ja lastega ilma neile rahast sõnagi rääkimata võistleb; kurikuulus hokikohtunik, keda peale valeotsuse tegemist ei sallita (Cuba Gooding Jr.) ning korralik noor advokaat (Breckin Meyer). Kõigil on võisteldes omad meetodid ning ränk reis ei olegi nii lihtne, kui esialgu tundus. Samal ajal jälgivad põnevil miljonärid kogu jahti pealt ning panevad võistlejate peale panuseid.

Arvamus: Nalja saab, seda kindlasti. Peaasjalikult ilmselt tänu John Cleese'ile, kes kehastab rikast kasiinoomanikku. Samuti on Zucker otsustanud võimalikult pöörase peale välja minna. Reisitakse helikiirusel liikuva masinaga, transvestiite täis bussiga, helikopteriga jms. Võistlejad jõuavad teekonnal natsimuuseumisse, inimtühja kõrbesse ja mujale pöörastesse kohtadesse. Näitlejad on üpris hästi valitud, eriti Atkinson (kelle peale kohe panustatakse ning kes osutub paraku narkoleptikuks).

Mõnus ajaviitefilm igatahes. Kannatab korduvat vaatamist ning huumorit on kah küllaga ja tegelasi on mitmekülgselt, igaühel oma "kiiks".

Hinnang: 6/10

1 Comment:

  1. Anonüümne said...
    aitäh, seda peaks vaatama

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds