Suhteliselt naljakas film :) Minu huviorbiiti tuli film tänu sellele, et tegu on osaliselt Jaapani filmiga ja peaosas on Jean Reno. Tema osa filmis "Leon" oli mulle silma jäänud ja seetõttu ka huvi.



Pealkiri: "Wasabi" (Wasabi)
Režisöör: Gérard Krawczyk
Žanr: draama / komöödia / krimi / märul / põnevik
Aasta: 2001
Riik: Jaapan, Prantsusmaa

Mängivad:
Jean Reno - Hubert Fiorentini
Ryoko Hirosue - Yumi Yoshimido
Michel Muller - Maurice 'Momo'
Carole Bouquet - Sofia
Yoshi Oida - Takanawa
...
[---]
Sissejuhatus: Hubert Fiorentini on endine Prantsuse salateenistuse töötaja ja praegune tavaline politseinik, kes ei suuda unustada oma 19. aasta tagust armastust Mikot. Huberti töömeetodid on küllaltki vägivaldsed ja peale kogemata politseiülema poja läbipeksmist kõrvaldatakse ta kaheks kuuks töölt. Selle aja jooksul üritab ta oma elu vaikselt edasi minna kui heliseb telefon. Miko advokaat Ishibashi teatab, et naine on surnud ning laseb Hubertil Jaapanisse tuhastamisele sõita. Lisaks sellele ootab teda Miko jäetud pärandus.

Jaapanisse jõudes on talle omaselt juba pahandused kaelas, kust teda aitab välja tema kunagine salateenistuse partner Maurice 'Momo' (mängib Michel Muller). Advokaadi juurde jõudes saab ta ühe kaardi ja oma sõjavormis pildi tekstiga "Kõik lõpeb seal, kust alguse sai". Uurides, kas see on kõik Miko pärandus, vastab advokaat, et ka Miko lapse, Yumi, hooldusõigused kuni tüdruku 20. aastaseks saamiseks, on antud Hubertile. See lööb vaesel mehel jalad alt, sest laps on 19. aastat vana, mis tähendab, et see on ka tema tütar. Tüdruk on paras rüblik (mängib Ryoko Hirosue), kes meenutab väga oma isa. Hubert oma esimesel kohtumisel aga tutvustab ennast kui Yumi ema sõpra, kes tema eest tulevad kolm päeva (nimelt saab Yumi 3 päeva pärast 20) hoolt kannab.

Peagi avastab Hubert, et Yumi on oma emalt pärinud 200 miljonit dollarit. Lisaks sellele avastab ta enne tuhastamist, et Miko kehalt jäljed, mis viitavad mõrvamisele ning et teda ja Yumit jälitavad mustades ülikondades mehed. Sellest järeldab ta, et Yumi on kuidagi segatud yakuza (Jaapani maffia) mängudesse. Koos Momoga asub ta Yumit kaitsma, samal ajal üritades välja selgitada, mida Yakuza tahab ja miks ta naine mõrvati. Ja mis kõige olulisem: miks Miko tema juurest lahkus ja lapsest ei rääkinud.

Arvamus: Kirjeldatud kui läbi aegade parimat prantsuse keelset, inglise subidega, jaapani actionkomöödia. Kohati on pigem tegu siiski sellise tüüpilise action-filmiga, sest peategelane saab jagu kõigist üksi ning mürtsu ja pauku on ka, kuid mitte hollywoodiliku ülepingutusega. Mõnusalt vürtsi lisab muretu ja rebellilik Yumi, kes suudab oma vaest isa ikka päris korralikult oma sõnade ja tegudega 'raputada'. Ka pakub film sellist inimlikku külge: sellise olukorra isa ja tütre suhet oma keeruliste käikudega. Selle suhte lõpplahendus on küll veidi naljakas, arvestades, kuidas tüdruk oma isast arvas. Noh jah..see on üks nendest müsteeriumitest. Oleks võinud paremini olla. Jean Reno on, nagu ikka, heal tasemel ja suudab hästi rolli sisse elada.
Minule isiklikult jäi mõistatuseks see, et miks on filmi nimi just Wasabi. Võiks küll oletada, et selle söömise ajal sai tähtsaid asju arutatud, aga selle järgi nimi? Või on siim mõeldu lihtsalt, et film on vürtsine nagu wasabi?

Hinnang: 7/10

2 Comments:

  1. Anonüümne said...
    See on üks film, mida ma ikka iga natukese aja tagant vaatan. Tegelikult tahtsin lihtsalt öelda, et väga tore ettevõtmine teil. Tempo tundub ka väga vinge olevat, lausa mitu postitust päevas, aga eks see ole natuke alustushasardiga seotud. Olen seda ka ise põdenud. Jätkake aga samas vaimus.
    Anonüümne said...
    see on tõesti väga hea film, mida ikka ja jälle uuesti vaataks

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds