Selle aasta lahkuminejad

Komöödiaid ilmunud see aasta kõvasti ning minu tähelepanu suutis tõmmata taoline Vince Vaughni ja Jennifer Anistoni paljulubav koostöö.



Pealkiri: "The Break-Up" (Lahkuminek)
Režissöör: Peyton Reed
Žanr: komöödia / draama / romantika
Aasta: 2006
Riik: USA

Mängivad:
Vince Vaughn - Gary Grobowski
Jennifer Aniston - Brooke Meyers
Joey Lauren Adams - Addie
Jon Favreau - Johnny O
Jason Bateman - Riggleman
...

[---]

Sissejuhatus: Armumise kõikvõimas jõud on hääbumas ja Gary (Vince Vaughn) ning Brooke (Jennifer Aniston) suudavad teineteist vähimagi vaevata korralikult närvi ajada iga kord, kui nad millestki juttu teevad. Täis saanud anuma paneb lõplikult üle voolama üksainus tilk ja pärast järjekordset vaidlust teemal „miks sa ei saa minu heaks seda väikest asja teha?” otsustavad noored, et kõige mõistlikum tegu on teineteisest lahku minna. Mis saab aga sellisel juhul üheskoos muretsetud ja sisustatud korterist? Igatahes pole kumbki osapool nõus korterist loobuma ja sugupoolte vaheline armutu heitlus hakkab järjest rohkem tuure koguma. Alla anda ei kavatse neist aga kumbki... Kas võitlevad nad aga korteri või hoopis suhte päästmise nimel?

Arvamus: Žanri 'romantiline komöödia' pole raske lahti mõtestada. Kahe inimese suhte keerdkäigud, millele on lisatud kas mõjuvat või väga tuima huumorit. Nüüd aga on Peyton Reed'i nimeline lavastaja asja veidi kaugemale viinud, lisades juurde draama ning alustades seda filmi sealt, kus kõik tavalised selle žanri teosed lõppevad. Kujutan ette, et filmi sisu nö. omal nahal läbi elanutel võib see film juba viiendaks minutiks nutuseks kiskuda ning see muudab ka naermise veidi vastumeelseks - seega vajab selle filmi vaatamine positiivset häälestatust.

Üks asi muudab selle filmi tõeliselt toredaks: Kui sümpaatseks kujunevad tegelased ja milline lähedus sul terve filmi sündmuste keerdkäikudega tekkib. Ise kogesin seda tõepoolest. Kiiresti tekkis palav soov rõõmsale lõpule ning soovisin sisimas tegelastele ainult head. Ma ei leia end filmi vaadates tihti mõttelt, kas nutta või naerda. "The Break-Up" puhul ma tõesti ei teadnud, kas võtta seda kui kerge heatahtliku draamana või komöödiana, mille puhul huumorile aitab uutmoodi sisu kaasa. Jäin aga igati rahule ja vaataks uuesti. Anistoni ja Vaughni koostöö oli tõesti positiivne üllatus, kuigi sedasorti filmid ei ole lihtsalt minu cup of tea.

Hinnang: 5,5/10

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds