Kõige rohkem peavalu valmistab kategooria, ehk siis žanr. Põnevik? Õudusfilm? Krimi? Las olla märul, kuna IMDb on selle žanride järjestuses esimeseks lükanud.



Pealkiri: "Snakes on a Plane" (Maod lennukis)
Režissöör: David R. Ellis
Žanr: märul / põnevik / õudukas
Aasta: 2006
Riik: USA

Mängivad:
Samuel L. Jackson - Neville Flynn
Julianna Margulies - Claire Miller
Nathan Phillips - Sean Jones
Rachel Blanchard - Mercedes Harbont
Flex Alexander - Three G's/Clarence Dewey

[---]

Sissejuhatus: FBI agent Neville Flynn (Samuel L. Jackson) on ekspert ohtlike situatsioonide alal. Mitte miski tema senise karjääri jooksul kogetust ei valmista teda ette selleks, mis ootab meest marsruudil Havai - Los Angeles. Flynni ülesandeks on toimetada kohtu ette oluline tunnistaja (Nathan Phillips), kelle abiga saaks toimetada trellide taha mõjuka mafiabossi. Missiooni nurjamiseks päästavad vastased lennukis valla mitusada ohtlikku mürgimadu. Nüüd peab karastatud agent koos algaja piloodi, hirmunud meeskonna ja reisijatega alustama meeleheitlikku võitlust ellujäämise nimel.

Arvamus: See pole Hollywoodis harv juhus, kui režissöörid käega löövad ja võimalikult suure kassatulu nimel algselt R-filmina tehtud teose PG-13 reitingu kindlustamiseks lapsemänguks kärbivad. Juhtus see ju Wes Craveni suurima ebaõnnestumisega, "Cursed" (endal on muidu film Unrated'na olemas, aga siiski). "Maod lennukis" puhul oli see aga vastupidine. Algselt pidi maomärul nooremale vanusegrupile suunatud olema, ent viie lisapäevaga filmitud alastistseen ja jõhkrused kindlustasid siiski R-reitingu. See ei olnud üldsegi halb mõte... tuleb vaid kiita.

Minu eelarvamused enne filmi nägemist olid lootusrikkad. Võtsin seda kui tavalist ajaveetmis-popkornifilmi koos mürgiste madudega, kes tapavad ning Samuel L Jacksoniga, kes kõik päästab. Pettuda ei saanud. Maod ründasid oksekottidest, tualettpottidest ning laps sai viga ja koer pisteti nahka. David R. Ellise kätesse usaldati "Snakes on a Plane" õigustatult, sest tema eelmised tööd "Cellular" ja "Final Destination 2" ei olnud sugugi kehvad. Meelelahutuslik märul, põnevus ja tapmisstseenidest tingitud õuduselemendid teevad sellest igati mõnusa kompoti. Tegelasi jagub mitmekülgselt, alates ülbest inglasest ja lõpetades kahe ülekaalulise ihukaitsja poolt valvatud kuulsusega 3G's. Alguses pühendatakse palju nende tutvustamisele, seega muudetakse ka nende suremisi raskemaks vaadata. Sümpaatiat jagub.

Kui soovite nädalavahetusel ilma ajusid ragistamata midagi teha ja närv tugev on ja Samuel L Jackson meeldib, siis soovitan igati!

Hinnang: 6,5/10

10 Comments:

  1. Anonüümne said...
    käisin vaatamas...piss tuli püksi..
    Anonüümne said...
    Sa TIK-i 9a Oliver? : D
    Anonüümne said...
    Mul õde just vaatas seda ja soovitas. No peab siis mingi hetk vaatama :P 6,5 pole paha. Mis üle 7, on vaadatav XD
    Anonüümne said...
    K 14
    Anonüümne said...
    Enough is enough, i have had with these motherfucking snakes, on this motherfucking plane!
    Anonüümne said...
    Tahtsin seda sissekande pealkirjaks panna, aga ei mahtunud. Samuel L Jacksoni repliikidest üks parimaid ja...
    Anonüümne said...
    English, motherfucker, do you speak it? on kõigeparem. ^^
    Anonüümne said...
    Täpselt, Pulp Fiction pwnz0rz.
    Anonüümne said...
    no see film tundib nime järgi liiga nõme, võibolla ise on film hea, aga vaatama ei läinud
    Anonüümne said...
    ega keegi teist "The Departed" vaatamas ei käinud? Väärt film oli. Palju häid näitlejaid ka.

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds