Pealkiri: "Shaun of the Dead" (Shaun of the Dead)
Režissöör: Edgar Wright
Žanr: komöödia / õudukas
Aasta: 2004
Riik: Suurbritannia, Prantsusmaa

Mängivad:
Simon Pegg - Shaun
Kate Ashfield - Liz
Nick Frost - Ed
Dylan Moran - David
Lucy Davis - Dianne
Peter Serafinowicz - Pete

Sissejuhatus: Shaun (Simon Pegg) on keskea-eelsetes aastates mees, kel puudub elus kindel siht. Enda ükskõiksuse tõttu kaotab ta ka enda tüdruksõbra Liz-i (Kate Ashfield). Kuid peale lahkuminekut saab ta aru kui tähtis Liz talle on ning üritab teda tagasi võita. Kuid Maailmas, mis on täis zombisi, pole see üldsegi mitte lihtne. Nüüd peab ta päästa nii enda armastatu kui ka ema surnust ärganute käest...

Arvamus: Kes ehk mäletavad sarju nagu "Spaced" või "Black Books" ega ütle ära kvaliteetsest zombifilmist, siis see on teile. Olge seda filmi vaadates valvsad, sest leidub kümneid ja kümneid viiteid kultuslikele zombikatele, eesotsas Romero repertuaarist. Nalja igatahes saab ning selle kõrval leidub ka parajal hulgal verevalamist. Ühte nii nutikat filmi mina veel näinud ei ole ja koos "Trainspottinguga" on vist tegu parima Briti filmiga, mida näinud. Muidugi tasub mainida ka väga korralikult tehtud stseeni, kus traditsiooniline vinguja David (keda kehastab Bernard Blackina tuntud Dylan Moran) karja zombide poolt sõna otseses mõttes lõhki rebitakse.

Film jätabki sind mõtlema, kas ta oli heatahtlik komöödia või pöörane veristaja. Minu jaoks oli tal mõlemas žanris tõeliselt hea väärtus. Ma küll kahtlen, kas nö. "Legally Blonde"-tüüpi komöödiate austajad "Shaunist" midagi head leiavad, aga "Dawn of the Dead", "Day of the Dead" ja teiste klassikaliste elavate-surnute-filmide lembelised peavad küll kõhukrampideks valmistuma.

Hinnang: 8/10


Ja kas juba treiler pole mitte hilarious?:

Üks stseen kah filmist.

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds