Heroiin on paha, lapsed...

Olen nõus, kui kaheks parimaks narkofilmiks loetakse Aronofsky "Reekviem unistusele" ja Boyle'i "Trainspottingut". Mõtlesin teisest pikemalt rääkida, sest tegu on vist ühe humoorikaima Briti filmiga üldse. Kõik see parajalt šokeerivas ümbrises.



Pealkiri: "Trainspotting"
Režissöör: Danny Boyle
Žanr: draama / komöödia
Aasta: 1996
Riik: Suurbritannia

Mängivad:
Ewan McGregor - Renton
Robert Carlyle - Begbie
Jonny Lee Miller - Sick Boy
Ewen Bremner - Spud
Kevin McKidd - Tommy

[---]

Sissejuhatus: "Kes vajab mõtteid, kui sul on heroiini?" ütles Mark Renton (Ewan McGregor), üks viimase aja igapäevakangelastest - narkomaanidest. Ta veedab enamuse enda ajast koos luuseritekambaga ringi jõlkudes ning igal võimalusel heroiini manustades. Enesehävinguteel olev seltskond ei tundu olema suuteline kuidagi moodi normaalset elu elama. Vaid Markil üksinda on neist taipu, suutlikust ning võimalust veel elamiseks elu valida, kuid kas ta tõesti seda ise ei taha?

Arvamus: Võimalik, et olete seda filmi näinud ega lihtsalt ei mäleta. Kas teile meenub selle filmi kultuslik alguskõne peale järjekordset pisivargust põgeneva Rentoni suust? Äkki on teil veel meeles jubedalt kõhe stseen laes roomava surnud beebiga? Kui ei, siis vaadake, sest tegu on vist ühe kõige koomilisema, ent traagilisema narkootikumidest pajatava teosega.

Näitlejatöödes ei maksa sugugi kahelda. McGregor, Miller ja Carlyle peatriona teevad ootuspärased etteasted ning ega teisedki alla jää. Mainimist väärt tsitaate jagub ning film kulgeb muretut, ent närvilist rada pidi. Nii mõnigi stseen on piisavalt meeldejääv, et film eluks ajaks meeles oleks - näiteks Renton sukeldumas hädise Šoti tänavapubi räpasest peldikupotist alla, filmifriigist Sick Boy Bondi filmide üle arutlemas või eelmainitud surnud titt.

9/10 - Kõik kummituslik ja paratamatult humoorikas ühteaegu!

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds