Vapper hiireke

Meil siin ka animatsiooni sektsioon ja mõtlesin kirjutada ühest enda lapsepõlvelemmikust, mille ma alles hiljuti lõpuks sain. Üle poole oma elust ma ei teadnudki, mis selle multika nimi on. Mingi hetk aga hakkasin netis surfama ja näe...leidsingi :) Aga et...ma kasutan proua Brisby asemel Mrs. Brisby, kuna teda kõnetatakse multikas nii.



Pealkiri: "The Secret Of NIMH" (NIMHi saladus)
Režissöör: Don Bluth
Žanr: animatsioon / draama / pere
Aasta: 1982
Riik: USA

Mängivad:
Derek Jacobi - Nicodemus (hääl)
Elizabeth Hartman - Mrs. Brisby (hääl)
Arthur Malet - Mr. Ages (hääl)
Dom DeLuise - Jeremy (hääl)
Hermione Baddeley - Auntie Shrew (hääl)
....

[---]

Sissejuhatus: Mrs. Brisby, Jonathan Brisby lesk, on elavaloomuline põlluhiir, kes kasvatab üksinda nelja last. Tema ja ta pere elavad farmer Fitzgibbon põllul ja iga aasta kevadel peavad nad kolima, sest muidu ähvardab neid farmeri traktor. Sel aastal on aga probleem: noorim poeg, Thimothy, on kopsupõletikus ja tema jahedas õhus viibimine tapaks ta. Kartes oma poja elu pärast otsustab Mrs. Brisby farmerit takistada. See ka õnnestub, kuid ainult ajutisel. Abi otsimiseks pöördub ta Suure Öökulli poole, kes soovitab tal minna NIMHi rotti juurde. NIMHi rotid on tavapärasest targemad elukad ja elavad farmeri maja juures roosipõõsas. Mrs. Brisby läheb, vaatamata ohtlikule kassile rottide juurde. Seal lubatakse talle abi, kuid on rotte, kellel on teised plaanid...

Arvamus: Ka peale ~12 aastast vahet on see multikas ikka hea. Sisu on dramaatiline, müstiline kui ka humoorikas. Taustamuusika on vastavalt teemale valitud ja täpselt sellist vanemat multikat meenutav. Animatsioon on tüüpiline Disney stuudiole - taustapildid on staatilised, kuid kaunid. Tegelased, peale mõne üksiku inimese, on puhtalt loomad. Mrs. Brisby on väga sümpaatne tegelane: mures ema, kes on valmis läbi elama mis tahes takistuse, et kaitsta oma lapsi. Igal tegelasel on oma iseloom ja omamoodi sümpaatsed. Kindlalt peaks mainima, et tegelastel on väga mõnusad hääled. Ei ole sellised steriilsed ja päris selged, nagu tänapäeval tihti kohtab. Neis on elu. Ei oskagi nagu rohkem öelda...lihtsalt hea ja tore multikas. Väga väikestele lastele vast siiski mitte kõige parem, sest on kohati kurva alatooniga ja üldvärvid on sünged.

Hinnang: 9/10

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds