Eesti Klassika

Ei saa ei üle ega ümber : ) Küll aga ei saa ma öelda, et iga eestlane seda näinud on, sest tean neid, kes ei ole.


Film on tegelikult värviline!

Pealkiri: "Viimne reliikvia"
Režissöör: Grigori Kromanov
Žanr: seiklus
Aasta: 1969
Riik: Nõukogude Liit

Mängivad:
Aleksandr Goloborodko - Gabriel
Ingrid Andrina - Agnes
Elze Radzinya - Abtiss
Rolan Bykov - vend Johannes
Eve Kivi - Ursula
...[---]

Sissejuhatus: Film algab sellega, kus Johann von Risbieter annab oma surivoodil enda poja Hans von Risbieteri hoolde Püha Brigitta säilmetega reliikvia, mille edasise saatuse otsustab see, mida Püha Brigitta Hansule ilmutab. Nähes noort Agnes von Mönnikhusenit, Hans armub ja peab seda ilmutuseks. Ta teatab Pirita kloostri aptissile, et kui tema ja Agnes abielluvad, siis saab klooster püha reliikvia omale. Kloostripeadele on see väga meeltmööda ja nii hatakasegi pulmi pidama. Pulmapidu ründavad aga mässajad ja Agnese päästab sealt ennast vabaks meheks kutsuv Gabriel. Koos suunduvad nad Tallinna, kus Gabriel peab andma mässajate sõnumi edasi Ivo Schenkenbergile. Teel tekivad nii mõnedki sekeldused, sest klooster soovib Agnest tagasi saada, et reliikviat oma võimsusesse saada ja riik soovib peatada mässajad.

Arvamus: Nägin esimest korda töödeldud versiooni sellest filmist. Värvid olid nii erksad ja pilt ilma vigadeta. Hea, aga harjumatu. Küll aga on mul miski kuri kahtlus, et mingid kohad on välja jäetud. Kuidagi lühike tundus. Film ise oli aga samasugune. Kui kööki läksin, siis muusika järgi juba teadsin, mis kohaga tegu.

Mind isiklikult filmi juures häirib see, et välismaalastest tegelaste jutu ja kõneldava teksil on silmnähtav vahe. Neid loeti ju peale eesti keeles. Näitlejatöö mõnes üksikus kohas jätab minu arvates soovida, aga ei midagi halba. Ma ei oskagi öelda, mis selle filmi nii heaks teeb : ) Klassika ja sobib väga hästi korduvvaatamiseks!

Film põhineb Eduard Bronhöhe romaanil "Vürst Gabriel ehk Pirita kloostri viimased päevad".
Veidike telgitagustest.

Hinnang: 9/10

2 Comments:

  1. Anonüümne said...
    Vaatasin ka eile seda.
    Miskipärast häiris ka mind see, et pealeloetav jutt ei ühtinud suu liikumisega.
    Mulle endale meeldib ka väga see film.
    9/10 igatahes.:)
    Anonüümne said...
    ka mina vaatasin, soundtrack on väga hea, filmil pole ka viga, paneks ka siis 9/10

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds