Seth Brundle: I'm saying... I'm saying I - I'm an insect who dreamt he was a man and loved it. But now the dream is over... and the insect is awake.



Pealkiri: "The Fly" (Kärbes)
Režissöör: David Cronenberg
Žanr: draama / ulme / õudukas
Aasta: 1986
Riik: Suurbritannia / Kanada / USA

Mängivad:
Jeff Goldblum - Seth Brundle
Geena Davis - Veronica Quaife
John Getz - Stathis Borans
Joy Boushel - Tawny
George Chuvalo - Marky
...[---]

Sissejuhatus: Veronica Quaife on ajakirjanik, kes kohtub galal teadlase Seth Brundle'iga. Kuna too väidab, et on leiutanud millegi, mis tundub uskumatu, otsustab Quaife Sethiga tema laborisse minna. Brundle'i leiutiseks on teleportatsioonikapslid, mis võimaldavad objekte teleporteerida ühest kapslist teise. Peagi tekib Veronica ja Sethi vahel armulugu, kuid ühel õhtul jääb Sethile mulje, nagu Veronica magaks oma eksiga, Stathis Boransiga. Olles veidi purjus, otsustab ta iseennast teleporteerida. Paraku satub temaga koos ühte kapslisse kärbes ning masin satub segadusse - masinas ei pidanud olema kahte erinevat DNA-mudelit. Ta otsustab nad liita. Alguses paistab kõik korras olema, kuid siis hakkavad Sethiga toimuma aina jubedamad muutused ning Veronica saab aru, et peagi ei ole midagi järel mehest, keda ta armastas. Film on re-make samanimelisest '58 aasta filmist.

Arvamus: Ütlen kohe välja, et olen die-hard David Cronenbergi fänn ja tema filmidest on see minu meelest parim. Hoolimata sellest, et "The Fly" seisab mul pikalt riiulil ja ma pole veel julgenud korralikult uuesti ära vaadata. Esimest korda nägin seda päris väiksena ja ma ei saanud oma paar aastat korralikult magada (Brundle'i muutuste pärast, mis olid väga realistlikud, selle eest ka Oscar). Aga tegelikult ei ole tegu tavalise õudusfilmiga - tegu on ka traagilise lõpuga armastuslooga, millele on lisatud kerget sünget huumorit. Viis tundi tehtud grimmi alla mattunud Goldblum teeb aga oma parima rolli ja ega Geena Davis kah väga alla ei jäänud, nendevaheline keemia oli väga efektiivne. Vedas, et asjad üldse niimoodi paika loksusid, sest algselt lavastama tahetud Tim Burton ja Brundle'it mängima valitud Michael Keaton ei oleks kuidagi õige värk olnud. Aga tolle aja kohta väga realistlikku gore'i leidub ju ka. Ometigi oksendab Brundle Stathis Boransi jalale ja käele oma "oksetilka", mis tolle jala ja käe sulatab. ^^

Olen näinud ka 1958 aasta originaali ja peab kindlasti ütlema, et re-make teeb silmad ette. Vahepeal käis palju suminat ka re-make'i re-make'i kohta (IMDb link), aga see projekt paistab ära surnud olevat ning loodetavasti seda niigi täiuslikku Cronenbergi varianti ei tulda uuesti ümber tegema.

Hinnang: 7,5/10

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds