Mõtlesin, et võtaks siis vahepeal Robert Rodriguezi filmid ette...



Pealkiri: "The Faculty" (Õuduse õppetunnid)
Režissöör: Robert Rodriguez
Žanr: ulme / õudukas
Aasta: 1998
Riik: USA

Mängivad:
Josh Hartnett - Zeke Tyler
Elijah Wood - Casey Connor
Clea DuVall - Stokely Mitchell
Jordana Brewster - Delilah Profitt
Shawn Hatosy - Stan Rosado
...

Arvamus: Casey on kiusatud Herrington High õpilane, kes ühel päeval teeb kummalise avastuse - veider ussitaoline loomake jalgpalliväljaku ääres. Ta toimetab selle bioloogiaõpetaja Edward Furlongi juurde, kes väidab, et tõenäoliselt on teismeline avastanud täitsa uue liigi. Samal ajal on õpetajad ja õpilased muutumas kummalisemaks ning Casey't tabab kummaline kahtlus, et tema leitud olevus on tulnuk-parasiit, kes kaasõpilaste kehasid järjest üle võtab. Koos paari sõbraga otsustavad nad midagi ette võtta, enne kui neist saab järgmine sihtmärk.

Sissejuhatus: Rodriguezi senist karjääri arvestades keskmine, aga üldiselt mõnus õudussugemetega ja kerge musta huumoriga ulmekas. Järjekordne panus keha ülevõtmise teemadel pajatavates õudukates - ütleme, et "Invasion of the Body Snatchers" teismelistele. Noortele plikatirtsudele on kommi küllaga, näiteks Elijah Wood ja Josh Hartnett. Naistevalik on maitse asi, kellele Jordana Brewster ja Clea DuVall peale läheb. Tegelikult, viriseda ma ei lihtsalt ei oska. Selline tore ajuvaba meelelahutus ühe mõnusa õõvastseeniga, mitme naljahetkega ning põnevusmomendiga. Isegi suur lõpukoll on 1998 aasta arvutigraafikat arvestades päris mõnus, kuigi üks koht ringi tudiseva inimpeaga oli tobe. Suhteliselt teistmoodi film Robert Rodriguezilt... Aga šeff igatahes, ei kisu sisust hoolimata liiga paranoiliseks ning tobe lõputwist lisas vungi juurde.

Ühesõnaga, võtke standardne USA noortekomöödia, võtke ära seks ja perverdihuumor, pistke juurde kurjad tulnukad ja saate "The Faculty".

Hinnang: 6/10

3 Comments:

  1. Anonüümne said...
    väga lahe film jah, näitab veelkord, er Rodriquez omab peale maailm kõige seffima nime veel midagi :)

    ning üks vigade parandus kui lubate - Edward Furlong ei mängi seal filmis, Ed on see Terminaator 2 noor kutt, mängib seal filmis hoopis T-1000, ehk siis maakeeli Robert Patrick. ning noor bioloogiaõpetaja ei ole keegi muu kui minu suur televisioonilemmik Jon Stewart (Daily Show)
    Anonüümne said...
    hehe, oh mind lammast, ja ongi Jon Stewardi tegelaskuju nimi Edward Furlong :) sry dude. mõnikord võiks ennast jah ikka kontrollida ka jah, my bad
    Anonüümne said...
    Jepjep, seal oli vist teisigi viiteid Terminatorile.

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds