Näitas siis sellist filmi eile TV3-st vähemalt kolmandat korda ja otsustasin täies mahus lõpuks ära vaadata. Pettuma ei pidanud, uut lemmikfilmi juurde ei saanud.



Pealkiri: "The Emperor's Club" (Imperaatori klubi)
Režissöör: Michael Hoffman
Žanr: draama
Aasta: 2002
Riik: USA

Mängivad:
Kevin Kline - William Hundert
Emile Hirsch - Sedgewick Bell
Embeth Davidtz - Elizabeth
Jesse Eisenberg - Louis Masoudi
Rob Morrow - James Ellerby
"..."[---]

Sissejuhatus: Mr. Hundert on tavaline vanaaega puudutava kirjanduse õppejõud, kes on oma alaga hästi kursis ning peab tähtsaks õpilaste vormimist. Tema õpetamisvõimekus pannakse proovile, kui klassiga liitub vaba olekuga noormees Sedgewick Bell. Alguses ei meeldi nad teineteisele eriti, kuid siis taipab Mr. Hundert, et Belli võimekus oleks suurem, kui ta vaid tahaks. Nii algabki nendevaheline sõprus, mis jätab positiivsed jäljed kogu eluks.

Arvamus: No poole peal mõtlesin küll, et peale poolhumoorika ja üliintelligentse loba muud polegi, aga siis läks kogu värk edasi ja lõpus sain aru, et tegu ei ole vaid kahetunnise moraalilugemisega. Neid õpetaja-õpilase kiindumuse filme on veel, näiteks "Pay It Forward", minu meelest on aga see neist kõige taibukam ja eetilisem. Eetika põhikuju on "Imperaatori klubis" siis tõenäoliselt õpetaja Hundert ise, kes Sedgewicki vormimisel õigeid valikuid üritab teha. Enne filmi arvasin, et Emile Hirsch on tema "The Girl Next Door" (jällegi üks film, mis häid valikuid tegema õpetab) tegelaskuju põhjal otsustades ideaalne valik ning alt ta ei vedanud (kuigi Kline tegi kahtlemata parima etteaste).

Mis ma oskan öelda - sümpaatne film, toredad tegelaskujud ja väga väärikas pealegi.

Hinnang: 6,5/10

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds