Adrenaliinitulv

Head uut aastat, filmihuvilised!
Vaatasin natuke aega tagasi, kuna peetakse üsna heaks filmiks. Ei üllata, sest tegu on tõesti väga isevärki märulifilmiga.



Pealkiri: "Crank" (Adrenaliin)
Režissöör: Mark Neveldine & Brian Taylor
Žanr: märul / põnevik
Aasta: 2006
Riik: Suurbritannia / USA

Mängivad:
Jason Statham - Chev Chelios
Amy Smart - Eve
Jose Pablo Cantillo - Verona
Efren Ramirez - Kaylo
Dwight Yoakam - Dr. Miles
...[---]

Sissejuhatus: Chev Chelios on elukutseline palgamõrvar, kes ei ole oma tüdruksõbrale (Amy Smart) sellest sõnagi rääkinud ja plaanib sünge tööga lõpetada. Paraku ärkab ta ühel hetkel võõras majas ning Cheliosele teatatakse, et temasse on süstitud Bejingi kokteili (mida kutsutakse läbi filmi lihtsalt "That Chinese shit"), mis paneb kohe tema südame seisma, kui ta koguaeg liikvel ei püsi ning et tal on elada jäänud umbes tunni jagu. Nüüd otsustab Chev lahkuda suure pauguga ning enne surma oma tapjatele kätte maksta.

Arvamus: Uuringud on tõestanud, et verisemad arvutimängud on noorsoo seas populaarsemad. "Crank" ei ole praegust Hollywoodi toodangut arvestades väga jõhker, aga see kõik on parajalt toores ja ilustamata. Näiteks hakib Chelios ühel tüübil lihakirvega käelaba küljest, mida action-filmides just tihti ei näe (tavaliselt virutatakse lihtsalt näiteks pesapallikurikaga jne). Häid tegelasi siin filmis tegelikult ei olegi, mis lisab "Crankile" ainulaadsust. Ometigi pole Chelios mingi süütu tegelane, vaid palgamõrvar, kelle motiiviks on terve filmi vältel lihtsalt "teiste pahade" tapmine. Mürk eeldab aga adrenaliinipuudusel südame seismajätmist ning selle säilitamiseks Chelios laamendab, vägivallatseb ja (taas midagi, mida varem nähtud ei ole) seksib oma tüdruksõbraga keset tihedat Chinatowni tänavat. Kõiksugu stiililisi vigureid on küllaga, näiteks Chevi kogunevaid sihtpunkte näidatakse aeropiltidega (all paremas nurgas on näha Google'i logot, seega on tõenäoliselt Google Earthiga tegu). Ühes stseenis küsib Chelios vastastelt: "Does it look like I have cunt written on my head?" ning see sõna ilmub viivuks tema laubale, kui ta selle poole osutab.

Jason Stathami üle ka nuriseda ei saa, ometigi on mees päris jaheda olekuga ning mängib peategelast päris hästi. Kokkuvõttes on filmi suurim boonus see, et see läheb pidevalt täie vungiga edasi ja lõpp on samuti päris vägev.

Hinnang: 6/10

1 Comment:

  1. Anonüümne said...
    Teie blogi naislugejate rõõmuks on see ja see.

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds