Jäi siis arusaamatuks, miks see film animatsiooni kategoorias Oscari nominatsiooni sai.
Väike ülevaade siis...



Pealkiri: "Monster House" (Majakoletis)
Režissöör: Gil Kenan
Žanr: animatsioon / komöödia / seiklus / müsteerium / fantaasia
Aasta: 2006
Riik: USA

Hääli loevad:
Mitchel Musso - D.J.
Sam Lerner - Chowder
Spencer Locke - Jenny
Steve Buscemi - Nebbercracker
Maggie Gyllenhaal - Zee
...[---]

Sissejuhatus: 12-aastasel DJ Waltersil on liiga palju vaba aega ja ta on võtnud pähe, et üle tänava asuva pahura vanamehe Nebbercrackeri majas toimub midagi väga imelikku. Lagunevasse hoonesse kaovad jäljetult pallid, kolmerattalised jalgrattad, mänguasjad ja lemmikoomad. Lisaks sellele ei oska keegi öelda, mis juhtus omal ajal proua Nebbercrackeriga? DJ peas tekibki plaan, mille elluviimiel aitavad teda poisi parim sõber Chowder ning neile mõlemale meeletult meeldiv punapea Jenny. Üheskoos ületab kolmik tänava, astudes vapralt vastu sünges majakoletises ootavale suurele seiklusele.

Arvamus: Kuuldavasti pidi MPAA "Majakoletisele" PG-13 reitingu pähe määrima, juhul kui nad ei pane lõppu tõestust, et maja poolt ära söödud inimesed ja lemmikloomad ikka elus on. Ka IMDb foorumites on palju juttu sellest, kuidas pered pidid karjuvate lastega lahkuma, sest film >oli neile nii õudne. Selline jutt ajas ila jooksma ja mõtlesin, et äkki on mulle ka jube (ka osad IMDb vintskemad mehed tunnistasid, et see film ei ole lapsemäng). Lõpuminutite ajal aga taipasin: pettumus missugune!

Esimene häiriv asi, mis silma hakkas, oli animatsioon. Eks see ole ju maitse asi, aga minule sellise kujuga tegelased ei istunud kuidagi. Järgmisena peategelased - too DJ oli üsna sarnane Harry Potteriga ning "punapea Jenny" oli juba täpselt Hermione Grangeri koopia. Ühesõnaga peategelaste osast originaalsust ei leidunud. Film läks siis juba enam-vähem mõnusat rada pidi edasi, kuigi mind ei suutnud ükski koht ehmatada (kuigi tabasin väga hästi ära, mida need lapsed kartsid, seal oli selliseid stseene). Lõpp hakkas kätte jõudma ja siis pisteti sisse mingi väga klišeemaiguline twist, mis haigutama pani. No lõpuaction iseenesest oli vinge küll, aga see lõpplahendus. Meiks mi pjuuk. "Majakoletise" ainsad plussid: hea lõpumärul ja hääled (Steve Buscemi & Maggie Gyllenhaal, näiteks). Samas Kathleen Turner tegi inimsöödikust maja häält, haha!

Hinnang: 4/10

1 Comment:

  1. Anonüümne said...
    mulle selle filmi lõpp eriti ei meeldinud. kuidagi võimatu oli. aga muidu täitsa vaadatav.
    kuigi, Shrek'e ja Nemot ja Imelisi vaataks iga kell uuesti, selle filmi ühekordsest vaatamisest piisas

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds