Muusikaline armulugu

Jälle üks hea klassika, mis lausa kutsub laule kaasa laulma ^^



Pealkiri: "Grease"
Režissöör: Randal Kleiser
Žanr: komöödia / muusikal / romantika
Aasta: 1978
Riik: USA

Mängivad:
John Travolta - Danny Zuko
Olivia Newton-John - Sandy Olsson
Stockard Channing - Betty Rizzo
Jeff Conaway - Kenickie
Barry Pearl - Doody
...[---]

Sissejuhatus: Grease räägib kahest koolinoorest Danny Zuckost ja Sandy Olsenist, kes suvisel koolivaheajal armuvad. Koos veedavad nad oma senise elu ilusaima aja ja kurb on, kui see lõppeb. Üllatus on neil aga suur, kui nad kooli esimesel päeval avastavad, et käivad samas koolis. Küll aga on see Sandyle kurb kogemus, sest kena Danny osutub kohalike ülbe poistebande liidriks, kes häbeneb välja näidata, et tema suve suurarmastus oli tagasihoidlik Sandy. Sandy üritab lisaks südamemurdmisest ülesaamisele elada sisse uude kooliellu, milles aitavad teda uued sõbrannad "Roosad leedid". Kuidas siis Danny ja Sandy suhe läheb? Filmi jooksul antakse sellest teada lisaks dialoogile ka laulude ja tantsudega.

Arvamus: Ma ei mäletagi, millal ma Grease'i esimest korda nägin. Küll aga on laulud kõik meeles. Filmile annavad kõige parema ilme just laulud ja tants. Laulud on kindlasti paljudele tuttavad. Kes filmi pole näinud, on ehk võibolla näinud Tallinna linnahallis olnud muusikali Grease, mis oli publikumagnet. Kui ka seda pole, siis telekast on aegajalt näidatud tuntud lugude, nagu "Summer Nights" või "Greased Lightining" muusikavideod. Filmi näitlejatöö on hea, kuigi mõneski kohas suts ülepakutud. Samas on huvitav ka vaadata juba seepärast, et tegu on 50ndate eluga, mis tänapäeva noortele kindlasti huvitav tunduda võib.

Nauditav film hea muusikaga.

Edit: Midagi toredat juurde ^^

Hinnang: 8/10

4 Comments:

  1. Anonüümne said...
    Ülevaade oli iseenesest päris hea ning see tantsiva koera video link oli lihtsalt liiga tore, kuid ma ei saanud jätta mainimata, et filmis oli 50ndate eluga tegemist, mitte 70ndatega. :)

    Kuid ma nõustun sellega, et näitlejatöö oli kohati ülepakutud. Aga noh, hea muusika ja koreograafia tõttu võib selle andestada.
    Anonüümne said...
    Mulle see Eesti teatrivariant ei meeldinud.
    "Grease" laulud on muidugi superhead! :)
    Anonüümne said...
    Parandan kohe vea ära @ Freddie. Kuidagi automaatselt panin 70 xD

    Aga Eesti varjanti polnud jah lähedalgi filmile. Kuigi mulle meeldis Mart Sander sädelevas kostüümis tõstuki otsas xD
    Anonüümne said...
    Hm. Ma kuidagi pettusin selles filmis.

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds