Nooruki raske elu

Täitsa korralik draama teine, poolbiograafiline lugu kirjaniku/kirjandusprofessori Tobias Wolffi raskest noorpõlvest. Koos teise biograafilise draamaga, "The Basketball Diaries" suurenes minu usk Leonardo DiCaprio andesse (ja muidugi on tema karjääris olnud teisigi õnnestumisi).



Pealkiri: "This Boy's Life" (Ühe poisi elu)
Režissöör: Michael Caton-Jones
Žanr: draama
Aasta: 1993
Riik: USA

Mängivad:
Robert De Niro - Dwight Hansen
Leonardo DiCaprio - Tobias Wolff
Ellen Barkin - Caroline Wolff Hansen
Jonah Blechman - Arthur Gayle
Eliza Dushku - Pearl
...[---]

Sissejuhatus: On aasta 1957. Tobias Wolff on mässumeelne teismeline, kes viibib alati halvas seltskonnas ja kes elab koos oma ema ning tolle pidevalt vahetuvate poiss-sõpradega. Kahekesi otsustavad nad alustada uut elu ning kolivad Seattle'isse, kus Tobiase ema abiellub pealtnäha meeldiva Dwightiga, kes tundub olevat hea südamega mees. Peagi aga selgub, et tegu on vägivaldse mehega, kes eelkõige Tobiase kiusamist naudib.

Arvamus: Tegemist on esimese filmiga, kus DiCaprio'l suuremat sorti roll on. Enne selle filmi nägemist suhtusin temasse veidi põlglikult, kuna näiteks "Titanicu" või "Romeo + Juliet" puhul ta erilist muljet ei jätnud. Siin aga teeb ta suurepärase rolli, rääkimata Robert De Nirost ja Ellen Barkinist. Väikese õena astub üles ka Eliza Dushku ("Wrong Turn"!), kel on hambaklambrid! : )

Robert De Niro on vägivaldse ja ahistava võõrasisana väga tõetruu, läheb oma kuritarvitamisega aina rohkem liiale (lõpus peaaegu Tobiast surnuks kägistades) ja vahepeal hakkab Tobiasest päris kahju. Selliseid peresisese vägivallatsemise filme on palju ja see on kindlasti üks parimatest, näiteks võrreldes väga tobeda "Sleeping with the Enemy'ga" (kus Julia Roberts otsustab oma vägivaldse mehe eest põgeneda, lavastades oma surma). Soovitaks seda draamat igati, eriti näitlejatööde pärast. Väga realistlik, nukravõitu ja sünge film igatahes.

Hinnang: 7/10

3 Comments:

  1. Anonüümne said...
    Mulle jättis DiCaprio väga hea mulje filmis "The Departed". Soovitan, kui sa veel näinud pole.
    Anonüümne said...
    Hiljuti linastus 'Blood Diamond', kus Dicaprio tegi minuarust samuti väga hea etteaste :)
    Anonüümne said...
    "The Beachis" oli ta kah päris hea.

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds