Uutmoodi universaalpult

Juba pikka aega tagasi käisin kinos vaatamas, siis vaatasin veel mitu korda ja peaks ütlema, et väga mõnus film.



Pealkiri: "Click" (Click - Superpult)
Režissöör: Frank Coraci
Žanr: komöödia / draama / fantaasia
Aasta: 2006
Riik: USA

Mängivad:
Adam Sandler - Michael Newman
Kate Beckinsale - Donna Newman
Christopher Walken - Morty
David Hasselhoff - Mr. Ammer
Henry Winkler - Ted Newman
...[---]

Sissejuhatus: Michael Newman on töösse uppuv arhitekt, kellel jääb naise ja kahe lapsega koos olemiseks aina vähem aega. Peale järjekordset unetut ööd avastab ta, et nende majapidamises on terve suur hulk pulte ning õige ülesleidmine võtab liialt aega. Et naabruskonna peredes on universaalpuldid olemas, leiab Michael poe "Bed, Bath & Beyond" ning küsib sealt universaalpuldi järele. Siis satub ta laoruumi juurde, kus töötab veidra väljanägemisega teadlane Morty, kes annab talle maagilise välimusega puldi. Peagi selgub, et pisikese aparaadi võimuses on Michaeli elu tagasikerimine ja edasikerimine jm. Et Michael näeb puldis võimalust rohkem abikaasa ja lastega koos olla, hakkab ta seda agaralt kasutama, taipamata, mis võivad olla selle valestikasutamise tagajärjed.



Arvamus: Adam Sandleri senised komöödiad on olnud ikka üle keskmise, aga ei midagi erilist või midagi tõepoolest naljakat. Tõsi, tegu on vaieldamatult hea koomikuga, aga seni ei ole ta mingit suurepärast muljet suutnud jätta. Peale "Click" nägemist suurenes minu arvamus temast, sest ta tõestas, et on ka perfektne draamanäitleja (sama tegi ka Robin Williams filmis "One Hour Photo"). "Click" algab üsna tavaliselt, näidates töösse mattuva pereisa rasket elu läbi huumoriprisma. Need töökad pereisad ei ole muidugi mingi uus idee (mäletate alles TV3'st jooksnud komöödiat "Multiplicity"?), aga siis kisub asi päris fantaasiarikkaks. Ekraanile kargab Christopher Walken, annab Sandlerile selle imevidina ja asi kisub hulga naljakamaks. Sandler teeb oma bossi jutu konverentsil hispaaniakeelseks, muutab enda nahavärvi lillaks ja roheliseks ning avastab peagi, et saab tüütuid hetki oma elus edasigi kerida. Arvata võib, et tuleb ka väike (õigemini suur) tagasilöök: Morty teeb talle selgeks, et edasikeritud hetked jäävadki end edasi kerima (Michaeli õnnetuseks ka seks!) :D. See hüpe komöödialt pisarakiskujast draamale toimus suhteliselt järsku ja lõpp võttis peaaegu juba pisara silma. Filmi moraal on selge - ära raiska ühtegi hetke oma elust ja pere on alati esimene. : )

Koonerdatud ei ole siin veidrate kõrvaltegelastega. Peamine neist on tõenäoliselt Michaeli boss Mr. Ammer, keda kehastab päris lustakalt kõigi lemmik David Hasselhoff, siis on veel Michaeli abikaasa sõbranna, ümaravõitu Janine (Jennifer Coolidge) ning muidugi Walkeni kehastatud Morty (selgub, et ta on midagi palju enamat, kui leiutaja). Igatahes, tore, et anti midagi enamat, kui puhast naerutajat - sellise mulje jättis ju treiler. Nüüd tuleb teha valik, kas panna kategooriaks komöödia või draama. ;P

PS. Filmis oli vahepeal esindatud ka väga ilus laul - The Cranberries "Linger".

Hinnang: 7/10

3 Comments:

  1. Anonüümne said...
    Endale film meeldis,Sandler tõesti mängis rolli hästi välja, kuid huumorist jäi kõvasti puudu, vähemalt minujaoks. Loo moraal oli juba trailerist suhteliselt läbinähtav. Mäletan kunagi nägin multikat, sarnase põhimõttega muinasjutust, ainuke vahe, et puldi asemel sai noormees endale lõngakera..aga see selleks. Ilus film oli "click" siiski.
    Anonüümne said...
    Lõpp kisub jah väga masendavaks...
    Christopher Walken jõuab kah igale poole. Teda nii paljudes filmides näinud viimasel ajal
    Anonüümne said...
    üks põhjus, miks ma ei taha teistega koos filme vaadata on see, et ma olen, noh, emo. ka see film liigutas mind üsna ägedalt. nutt oli kurgus?

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds