Haiglased proovilepanekud

Kolmas osa tuntud õudusfilmitriloogias. Leian millalgi aega ka esimesest kahest filmist kirjutada, aga praegu siiski osa III.



Pealkiri: "Saw III" (Saag III)
Režissöör: (taas) Darren Lynn Bousman
Žanr: õudukas / märul
Aasta: 2006
Riik: USA

Mängivad:

Tobin Bell - John Cramer / Jigsaw
Shawnee Smith - Amanda
Angus Macfadyen - Jeff
Bahar Soomekh - Dr. Lynn Denlon
Dina Meyer - Kerry
...
[---]

Sissejuhatus: Võib sisaldada spoilereid! Film algab sealt, kus eelmine pooleli jäi. Eric Matthews (Donnie Wahlberg) on aheldatud kinni samasse ruumi, kus ka Adam ja Dr. Gordon kunagi Jigsaw surmavat mängu mängisid (esimeses osas). Samal ajal, kui tema end ahelatest vabastada üritab, on Jigsaw õpilane Amanda korraldamas järjest oma õpetaja eest uusi surmamänge. Järjekordne mäng puudutab nii haiglas töötavat arsti Dr. Lynn Denlonit ja Jeffi, kelle poeg tapeti vaid 6 kuud vanglat saanud roolijoodiku poolt. Dr. Lynn Denlon peab hoidma kaugelearenenud vähi all kannatavat Jigsaw'd elus ning kui tema sureb, siis plahvatab ka Lynni kaela ümber olev raudrihm. Samal ajal peab Jeff läbima rea surmavaid takistusi.

Arvamus: Esmalt kiidaks Darren Lynn Bousmanit, sest tegu on tõesti nii noore talendiga, kes annab meeldiva panuse tänapäeva käputäiena valmivale tõsisele gore'ile. Minu arust on tema, Eli Roth ("Hostel"), Alexandre Aja ("Haute tension" ja "The Hills Have Eyes '06") ja Tarantino ("Pulp Fiction") isegi mingi MPAA lollide keeldude ja reitingute vastu võitleva rühmituse loonud. Nüüd aga filmist...

Kuigi "Saw III" on triloogia kõige kehvem film, on tegu väga mõnusa šokihorroriga. Ülidetailne ajuoperatsioon, surnukskülmumine, supiks rapitud sead, läbilõigatud kõrid ning jalgade-käte puruksväänamine - Bousman on pistnud siia filmi kõikvõimalikud jubedused, mida ette kujutada võiks. Tõsi, "Saw III" ei ole erinevalt esimesest filmist sugugi õudne, aga väärtust on tal kõvasti. Kinos ahhetas publik juba viiendal minutil, kui Eric Matthews enda vabastamiseks oma jala sodiks tagus. Eestlased on märkimisväärselt külma närviga, arvestades, kuidas väljamaal inimesed kinodes ropsisid ja minestasid (mida ma imeks ei pane). Endalgi oli mõnda kohta ebameeldiv vaadata, kuigi lapsest saati kõiksugu õudukaid vaadatud ning verised filmid alati peale lähevad.

Kurb, aga muud see film ei pakugi ja eks nüüdseks on "Saw"-st saanud puhas gore. Esimene film oli pigem tavaline horror mõne vastiku stseeniga, teises oli ka jõhkrustele rõhku pandud ja siin on see juba domineeriv. Jääme neljandat filmi ootama, Tobin Bell peaks taaskord kaasa tegema, aga kuna Bousman ei viitsi enam "Saw"-d teha ja James Wan enam asjaga seotud ei ole, ei tohiks ootusi liialt kõrgele kruttida.

0 Comments:

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds