Ilmateadustaja morn elu

Et keegi kirjutada ei viitsi, tuleb ikka kätte võtta ja FilmiPloogi ise edasi vedada.



Pealkiri: "The Weather Man" (Ilmateadustaja)
Režissöör: Gore Verbinski
Žanr: draama / komöödia
Aasta: 2005
Riik: USA

Mängivad:
Nicolas Cage - Dave Spritz
Michael Caine - Robert Spritzel
Hope Davis - Noreen
Gemmenne de la Peña - Shelly
Nicholas Hoult - Mike
...[---]

Sissejuhatus: Dave Spritz (Nicolas Cage) on edukas Chicago ilmateadvustaja. Ühel päeval avaneb talle aga võimalus saada üle-riigilisse televisiooni, mida ta ka proovida üritab. Ta sõidab New York'i ning osaleb seal prooviesinemistes. Enda tööalal on ta maailma parim, eraelus aga on kõik sootuks vastupidi - abielulahutus, probleemid lastega, isa haigus. Tänaval kõndides tuntaks teda vahest ära ning tihti ka visatakse tema pihta millegagi ... Näiteks McNuggetsite või jäätisekokteilidega!

Arvamus: Gore Verbinski on filmiga "Kariibi mere piraadid" ning selle järjega näidanud, et suudab hulga eriefektide, plahvatuste ja Johnny Deppiga luua ülieduka kassahiti; samuti on ta pilusilmade tondiõudukate re-make'ide hulgast parima - "The Ring" - lavastaja. "Ilmateadustaja" tõestas, et ta on muukski võimeline ning tal on tõepoolest varjatud andeid. "The Weather Man" ei paku mingisugust märulit või tempot, aga temas on sädet. Ja väga erilist pealegi. Kogu film läheb väga uimaselt, aga miskipärast see mulle sobis. Stsenaariumi külje pealt on Cage'i pealelugemine ülim, samas jälle tegelastevaheline dialoog üsna tobe. Pidevalt kuuleb sõnu "What?" ja "Okay", sisu ei ole midagi konstruktiivset ning isegi lõpus võib jääda mulje, et need poolteist tundi oli mõttetu ajaraisk. Aga Nic Cage ja Michael Caine suudavad oma osad nii hästi välja mängida, et sellest poolhumoorikast draamast lausa õhkab realismi. Tegu on siis filmiga, mis kas meeldib väga või ei meeldi üldse. Mina olen see teine!

Hinnang: 8/10

5 Comments:

  1. Anonüümne said...
    kas kohe kindel on, et sa tahad ilmateadvustajast rääkida? mulle ikka tundub, et ilmateadustaja on see sõna, mida sa sinna üritad kirjutada. ma ei näri meelega tähte, vaid niisama mainin. inglisekeelset pealkirja tõlkides tuleb ju ka välja, et ikka teadustaja..
    Anonüümne said...
    Ma ei teagi.. Filmiveeb.ee's oli selline tõlge pealkirjal. Ja mulle kõlab 'ilmateadvustaja' paremini. : X
    Anonüümne said...
    a muidu õs ütleb, et teadvustajat pole olemas, aga teadustaja on.
    Anonüümne said...
    ilmateadvustaja on see, kes teadvustab endale ilma. noh, et nagu saab aru, taipab, tajub, adub, ja nii. aga film on jah ilmateadustajast, teadvustamine on nagu sisemine protsess, teadustamine välimine. veel vigu: suudab luua edukas kassahitt. nagu mida? tegu pole ingliskeelega, kus kõikide sõnade algvorm sobib igale poole. aga film mulle meeldis. minujaoks selline mõnusalt mõttetu film, meelde nagu midagi eriti ei jää, aga ajast kahju ei ole
    Anonüümne said...
    Teie võit. Ja see kassahiti viga saab parandatud. ^^

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds