Inimkonna taandareng

Pole ammu kirjutanud...



Pealkiri: "Idiocracy" (?)
Režissöör: Mike Judge
Žanr: komöödia / seiklus / ulme
Aasta: 2006
Riik: USA

Mängivad:
Luke Wilson - Joe Bauers
Maya Rudolph - Rita
Dax Shepard - Frito
Anthony 'Citric' Campos - Kaitseminister (Secretary of Defense)
David Herman - Riigisekretär (Secretary of State)
...[---]

Sissejuhatus: Joe Bauers on üdini keskpärane 2005 aasta mees, kes töötab sõjaväes. Ühel päeval valitakse ta välja olema armee katsejänes uue salajase eksperimendi jaoks. Nimelt tahetakse tema, ja üks prostituudist naine, Rita külmutada ja aastaks spetsiaalkonteineritesse magama panna. Kui projekti eestvedaja arreteeritakse seoses prostitutsioonialaste süüdistustega, eksperiment unustatakse. Hoone tehakse maatasa ja asemele ehitatakse Feddrucker'i toidukoht.

Joe ja Rita ärkavad 500 aasta pärast suure prügilaviini tõttu, mis nende konteinerid lahti raputab. Selle ajaga on palju muutunud. Inimeste keskmine IQ tase on terves maailmas langenud, sest madala IQ tasemega inimesed paljunesid kiiremini, kui kõrgema IQga inimesed. Joe maandub ühe idioodi korterisse, kes ta kohe ka välja viskab. Kuna tal pole kõige parem olla, siis suundub ta haiglasse, kus ta avastab, et on aasta 2505. Kuna tal pole käel identifitseerimistatood, vajutab arst häirenupule, et Joe vahistataks. Kui politsei ta kätte saab, vahistatakse teda süüdistatuna haiglaarve maksmatajätmises ja tatoo puudumises. Enne vanglasse minekut tehakse talle tema IQ määramiseks test ja selle tulemused on kohalikule võimule vägagi üllatavad ja temast tehakse tähtis mees.

Arvamus: Film näitab, kuhu me jõuame, kui me mitte midagi enam ei õpi :P Tegelt on sellel filmil üpriski tõepõhi all, kuigi ma ei usu, et asi nii drstiliselt läheks. Toimub täielik inimkonna taandareng. Ei film oli tore. Naerda sai päris mitmelgi korral, kuigi minu isikliku arvamuse kohaselt oli liigagi ülepingutatud. Samas oli see ilmselt taotluslik. IQ test oli aga ülim. Nagu väikesed lapsed, kel pole veel ruumitaju. Näitlejatöö oli hea. Ma vabandan, et midagi rohkemat öelda ei oska. Polegi nagu otsest arvamust asjast. Mõtlemapanev oli siiski. Soovitan neile, kellele tundub, et praegune maailma olukord on hull...peale seda olete kindel, et praegu on kõik suhteliselt korras :D

Hinnang: 6/10

2 Comments:

  1. Anonüümne said...
    Haa. Mulgi see film arvutis. vaadatud ja imestatud. tegelt polegi midagi uut. aga see koht, kus näidati, missuguseks on muutunud see linn, kus elasid. öäh. kohati siiski naljakas. idiootsusel pole piire.
    Anonüümne said...
    it's got what plants crave, it's got electrolytes

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds