Kurb armastuslugu

Häbi hakkab juba...kõik kirjutavad ja mina mitte. Aga noh..eksamid vajavad tegemist xD

Siin siis üks mu lemmikmuusikal-armastuslugusid.



Pealkiri: "Moulin Rouge"
Režissöör: Baz Luhrmann
Žanr: draama / muusikal / romantika
Aasta: 2001
Riik: Austraalia / USA

Mängivad:
Nicole Kidman - Satine
Ewan McGregor - Christian
John Leguizamo - Toulouse-Lautrec
Jim Broadbent - Harold Zidler
Richard Roxburgh - Hertsog (The Duke)
...[---]

Sissejuhatus: Noor inglise kirjanik/luuletaja Christian saabub Pariisi, 19. sajandi boheemluse pealinna. Ta loodab kirjutada raamatu tõest, ilust, vabadusest ja armastusest. Tema õnnetuseks aga polnud ta kunagi kedagi armastanud. Üritades kirjutada oma raamatut kukub läbi lae teadvusetu agentiinlane, kellele järgneb läbi ukse nunnaks riietunud kääbik. Selgub, et ülal korrusel harjutavad boheemlased näidentid "Spectacular Spectacular". Täpsemalt öeldes üritavad nad seda valmis kirjutada. Järgmine hetk avastab Christian ennast mängimast šveitsi boheemi osa ning tema idee muusika osas vihastab välja etenduse lavastaja. Nii saab temast lavastaja. Selleks, et veenda Moulin Rouge juhatajat Harold Zidlerit võtma teda vastu kui lavastajat, tehakse plaan: Christianriietatakse smokingusse ja tutvustatakse kui tuntud briti kirjanikku ning seatakse kohtumine Moulin Rouge kuulsaima esineja Satinega, kurtisaan, keda võluvad maised väärtused.

Samal õhtul peaks Satine'l olema ka kohtumine Hertsogiga, kelle investeerimine Moulin Rouge on oluline ning võimaldab Satinel saada ehtsaks näitlejaks. Christian ja Hertsog aetakse sassi ning Satine on esmahoobilt kerges segaduses, kuidas küll Hertsog laulda oskab :P Siis aga astub tuppa tegelik Hertsog. Satine mängib välja nii, et tal tuli inspiratsioonihoog ja ta kutsus kohale inimesed, et harjutada uueks etenduseks. Nii nad siis etendavad toas lühiülevaate etendusest. Hertsog lepib antud seletustega ja nõustub investeerima. Küll aga on tegu väga kadeda Hertsogiga ja hädakorras lepib aind asjaolude sunnil sellega, et Satine ja Christian, viidavad tihedalt aega koos. Noored muidugi armuvad ja see toob kaasa paksu pahandust.



Arvamus: Film algab lõpust. Tegu on nimelt jutustava filmiga, kus filmitegevus on Christiani tagasivaade toimunule. Kuna juba alguses öeldakse ära, et Satine sureb, siis ei pea ma seda spoilerdamiseks. Seega kirjutan sellest ka veidikene lõpupoole.

Antud filmi puhul on tegu ühe parima filmielamusega. Seda just eelkõige muusika ja show poolest. Ka stoori on hea ning mõningad naljad. Küll aga on dialoogid muusika vahepeal ja stoori edasiandmine suhteliselt pinnapealne. Sellest on kahju, sest nii langeb filmi täisväärtus. Kui aga arvestada asjaolu, et Luhrmannil läks kõikide nende tuntud muusikateoste õiguste saamiseks ligi kaks aastat, siis pole vast nii hull. Jääb dialoog ju kõige muu varju. Väga tugevaks trumbiks on ka filmi näitlejad. Eriti tuleks ära mängida Zidlerit mängiv Jim Broadbent. Lihtsalt keniaalne :) Muidugi on väga head ka Nicole Kidman ja Ewan McGregor. "Come what may" on lihtsalt lummav lugu. Minu arvates on eriti märkimisväärt see koht, kus kõik kambakesi teevad Hertsogile lühivaate etendusest. Pidevalt mõtlesin, kui palju nad selle tegemise ajal naerda võisid. Lõpp on kurb, kuid minu arvates venis suremisstseen suts liiga pikaks. Aga ei...ilus. Pisara võtab iga kord silma.

"The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return."

Mõned näited lugudest, mis seal kasutatakse: Queeni "The Show Must Go On", David Bowie'i "Nature Boy", LaBelle (Christina Aguilera/P!nk/Mýa/Lil’ Kim cover on see, mis filmis kasutatakse) "Lady Marmalade", Madonna "Like a Virgin" ja "Material Girl", Nirvana "Smells Like Teen Spirit" Nirvana ning filmi põhilugu "The Sound of Music". Need lood on kõik väga hästi filmi sissesobitatud. Eriti hea on minu arvates "The Show Must Go on", mis on esitatud ooperlikus stiilis. Kõige parem laul on filmis minu arvates "Come What May", mis on ainuke filmile kirjutatud muusika.

Hinnang: 8,5/10

2 Comments:

  1. Anonüümne said...
    ÄÄääh. 15/10! 15/10!
    Anonüümne said...
    Kuulub ka minu lemmikute sekka.

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds