Reporter Kasahstanist

Must huumor ja mu esimene tõsisem katse filmikriitik olla.



Pealkiri: "Borat: Cultural Learnings of America..." (Borat: Kultuurialased õppetunnid Ameerikast abiks suursuguse Kasahstani riigi ülesehitamisel)
Režissöör: Larry Charles
Žanr: komöödia
Aasta: 2006
Riik: USA

Mängivad:
Sacha Baron Cohen - Borat Sagdiyev
Ken Davitatian - Azamat Bagatov
Luenell - Luenell
Pamela Anderson - iseend
Bob Barr - iseend
...

Sissejuhatus: Borat Sagdijev on Kasahstani riigitelevisiooni reporter, kes saab oma kodumaa informatsiooniministeeriumilt ülesande lennata Ameerikasse, et vändata seal dokumentaalfilm, milles sisalduvad õppetunnid aitaks kaasa kasahhide toomisele 21. sajandisse. Ent ülesanne ununeb õhtul, mil Borat näeb hotellitoas kanaleid vahetades imelist seriaali ”Baywatch”, mille vapper kangelanna CJ (Pamela Anderson) hetkega kauge külalise südame võidab. Sellest hetkest on Boratil üksainus eesmärk: jõuda Californiasse, et Pamee-la endale (vajadusel jõuga) naiseks võtta. Teel eesmärgi suunas esineb Borat muuhulgas rodeol, õpib nalja tegema, käib autokoolis, kohtub feministidega, osaleb kristlikul kogunemisel ning geiparaadil ja kakleb meeldejäävalt oma produtsendi Azamat Bagatoviga.

Arvamus: Olles filmist enne nii palju kuulnud, olid mu ootused üpris kõrgel. Võimalik, et asi on ka selles, et ma üpris kergesti pisiasjade peale naerma hakkan, kuid kõhulihased jäid naermisest üpris ruttu valusaks. Parajalt must ja ropp huumor. Huvitav oli vaadata inimeste ehtsaid emotsioone, kuna enamus ju ei teadnud, et Borat on näitleja ja mingit filmi tehakse. Borati kaklus Azamatiga oli üpris jälk, meenutas "Jackasse" ning tõesti tekkis kahtlus, kuidas Boratit kehastava näitleja kallim teda hiljem üldse suudelda saab. Mingi aeg vajus film aga natukene ära. USA noormeeste käitumine ja jutt olid väga matslikud ning ma arvan, et põhimees pole peale filmi linastumist naiste seas enam sugugi nii populaarne, kui ta ehk enne oli. Lõpp pakkus siiski jälle positiivsemaid emotsioone ning Borat pani oma naabrimehe ikka korralikult paika.

See oli esimene filmiroll Sacha Baron Cohenilt, mida ma nägin. "Da Ali G Show" on minust siiamaani mööda läinud. Jäin rahule, kuid minu jaoks on arusaamatu, kuidas inimesed end niimoodi alandada suudavad. Vaatan kunagi kindlasti veel.

Hinnang: 9/10

3 Comments:

  1. Anonüümne said...
    Üsna pea kavatsen ära vaadata. Olles näinud enamikku eelnevaid sketše, ei oota filmist midagi head, teiste juttude põhjal. Liiga läbi leierdatud võibolla?

    Naerda saab kidnlasti. Ning jääme Bruno nalju ootama.

    btw pidin midagi kirjutama, teil on pandud "Animatsioon" alla see tore filmiteos. :)
    Anonüümne said...
    Parandan kohe ära. Tänan ütlemast.
    Anonüümne said...
    Alguses meeldis väga, aga siis tekkisid Filmiveebi ja igale poole kümned uudised - Borat tegi seda, Borat tegi toda. Ja selle haibi pärast vähenes mu arvamus kogu asjast kõvasti.

Post a Comment



Uuem postitus Vanem postitus Avaleht

Blogger Templates by Blogcrowds